Dan O'Bannon (1946 - 2009)   † 63 let


Dan O´Bannon se narodil 30. září 1946 v St.Louise, Missouri pod jménem Daniel Thomas O´Bannon. O´Bannova hvězda začala pomalu vstoupat, když začal spolupracovat se slavným režisérem Johnem Carpenterem na dnes již kultovným sci-fi DARK STAR. Na tomto filmu pracoval jako střihač, specialista na efekty, výtvarník a i sám si střihnul jednu z hlavních rolí.

Rok 1985 je pro tohoto režiséra nejvíce důležitý v jeho životě. Natáčí podle vlastního scénáře, dnes již kultovný zombie film NÁVRAT ŽIVÉ SMRTI. Tento snímek mezi fandy žánru, zaznamenal velký kladný ohlas. Dočkalo se dalších 5 pokračování. Na začátku 90. let na sebe upozornil druhým režisérským počinem a to opět horrorem THE RESSURRECTED, který byl natočen podle povídky H.P. Lovecrafta. Z jeho režisérské práce to je vše, co tento pán natočil.

Jinak v současné době se opět věnuje scénáristické práci. Z novějších filmu si připomeňme např. Vetřelec vs. Predátor. Od roku 1986 je ženatý s Diane Louise Lindley a má s ní syna Adama.


30.9.1946
St. Louis, Missouri, USA
17.12.2009
Los Angeles, California, USA
Dan O'Bannon csfd

HemoglobinScreamers - Hlasy z podzemíTotal RecallVetřelci z MarsuNávrat oživlých mrtvolSíla životaLétající okoMrtví a pohřbeníVetřelecBlood BathZmrtvýchvstáníNenarozenýPaměť – zrod VetřelceThe AckerMonster Chronicles!More Brains! A Return to the Living DeadLet There Be Light: The Odyssey of Dark StarMoebius Redux: A Life in PicturesStanding on the Shoulders of Kubrick: The Legacy of 2001Vision of a Future Passed: The Prophecy of 2001Ride with the Angels: Making 'Blue Thunder'The Beast Within: The Making of 'Alien'Filmové žánryReturn of the Living Dead: Designing the DeadThe 'Alien' SagaThe Alien LegacyArea 51: The Alien InterviewBrave New Worlds: The Science Fiction PhenomenonFangoria's Weekend of Horrors


Aktualizace osobnostního profilu Dan O'Bannon: 26.4. 2024 02:54