Patricia Hitchcock (1928 - 2021)   † 93 let


Patricia Alma Hitchcock je dcerou slavného „mistra hrůzy“ režiséra Alfreda Hitchcocka a filmové střihačky Almy Reville. Když Patricii bylo 11 let, rodina se přestěhovala z Londýna do Los Angeles. Zde se její otec dostal mezi hollywoodskou režisérskou elitu.

Roku 1950 měla svůj filmový debut v otcově filmu Hrůza na jevišti. Jednalo se jen o malou roli, ale mimo ní dělala ve filmu také dublérku herečce Jane Wyman ve scénách, kde měla její postava řídit automobil.

Během své herecké kariéry se dále objevovala v otcových filmech. Mimo to hrála také v několika televizních seriálech včetně známého povídkového seriálu Alfred Hitchcock uvádí, který se natáčel na přelomu 50. a 60. let 20. století. Zde působila v 10 dílech a jednalo se asi o vrchol její herecké kariéry. Asi nejznámější film, ve kterém se objevila, je Hitchcockův horror Psycho (1960), kde ztvárnila kolegyni hlavní hrdinky.

Roku 1952 se v New Yorku provdala za Josepha E. O‘Connella, se kterým má tři dcery – Mary, Teresu a Kathleen. Mimo herectví se věnovala částečně také filmové produkci a spolupodílela se na sepsání knihy o její matce („Alma Hitchcock: The Woman Behind The Man“, 2003). Patricia žije ve městě Solvang v Kalifornii.


7.7.1928
Londýn, England, Velká Británie
9.8.2021
Thousand Oaks, California, USA
Patricia Hitchcock csfd

Six Characters in Search of an AuthorPsychoCizinci ve vlakuHrůza na jevištiThe MudlarkAlfred Hitchcock uvádíMy Name Is Alfred HitchcockJá, Alfred HitchcockVe stínu Alfreda Hitchcocka78/52True Fear: The Making of PsychoCinemassacre's Monster MadnessWho Is Norman Lloyd?Making of 'To Catch a Thief'Writing and Casting 'To Catch a Thief'AFI's 100 Years, 100 Thrills: America's Most Heart-Pounding MoviesHitchcock: Alfred the GreatRope UnleashedStory of 'Frenzy', TheThe Trouble with Harry Isn't OverWar Stories with Oliver NorthAll About 'The Birds'Destination Hitchcock: The Making of 'North by Northwest'Rear Window Ethics: Remembering and Restoring a Hitchcock ClassicSaboteur: A Closer Look'Psycho' PathDial H For HitchcockHitchMonsieur Truffaut Meets Mr. HitchcockMaking of 'Psycho', TheObsessed with VertigoDe película


Aktualizace osobnostního profilu Patricia Hitchcock: 25.4. 2024 04:21