Kristin Chenoweth 55 let


Kristin Chenoweth (nar. 23. července 1968) je americká zpěvačka a také muzikálová, televizní a filmová herečka.

Kristin je majitelkou klasického koloraturního sopránu s rozsahem čtyř oktáv a schopností zazpívat notu F nad vysokým C, byla velice úspěšná v operních soutěžích a měla v tomto oboru pokračovat. Po ukončení školy se ale rozhodla přestěhovat do New Yorku a nastoupit kariéru na Broadwayi. Od roku 1997 kdy na divadelních prknech debutovala si zahrála a zazpívala ve více jak 15ti produkcích a také se může pyšnit cenou Tony za výkon v jedné z nich.

Její kariéra v televizi čítá několik rolí v seriálech. V ZÁPADNÍM KŘÍDLE ztvárnila mediální konzultantku a společně s ostatními herci byla dvakrát nominována na Screen Actors Guild Award. V letech 2007-2009 propůjčila svou tvář i hlas Olive Snookové, servírce ze seriálu ŘEKNI, KDO TĚ ZABIL. Za svou roli si vysloužila pochvaly kritiky i diváků, seriál byl ovšem po 2 sezónách ukončen a tak když Kristin v roce 2009 přebírala cenu Emmy za tuto roli, mohla si jen postesknout, že je nezaměstnaná. V témže roce ale na televizní obrazovky vtrhl nový seriál s muzikálovými prvky o školním pěveckém sboru – tedy GLEE, a Kristin si v jedné epizodě zahrála April Rhodesovou (a vysloužila si za to cenu Satellite). Její vystoupení v GLEE naštěstí nebylo poslední a svou roli si na jaře 2010 zopakuje.

Kristin je také filmová herečka. Mohli jsme ji vidět ve snímcích MOJE KRÁSNÁ ČARODĚJKA, HORŠÍ UŽ TO NEBUDE nebo v romantické komedii ČTVERY VÁNOCE, kde si zahrála starší sestru Reese Witherspoon. V roce 2001 vyšlo první studiové album Kristin Chenoweth s nahrávkami písní z klasických hollywoodských muzikálů, další dvě alba následovala v letech 2004 a 2008, kdy vydala vánočně laděnou desku.


24.7.1968
Broken Arrow, Oklahoma, USA
Kristin Chenoweth csfd

BrosNational ChampionsSváteční randeČarodějniceThe Christmas SongClass RankMy Little Pony FilmŠťastná hvězdaHairspray Live!Hard SellKluk od vedleNásledníciZázračné kouzloRio 2Sázím na sex: Vítěz bere všeRodinný víkendNaboř a ujeďGlee EncoreLegally MadZase ona!Zvonilka a velká záchranná výpravaInto TemptationKluci z kalendářeZvonilka a ztracený pokladVesmírní opičáciZvonilkaČtvery VánoceElmo's World: What Makes You Happy?Budiž světloHlava nehlavaHorší už to nebudeRodinná dovolená a jiná neštěstíRůžový panterSesame Street Christmas Carol, AMoje krásná čarodějkaMusic manTopa Topa BluffsElmo's World: The Wild Wild WestSeven RosesAnnieParamourSchmigadoon!Robot ChickenTrial & ErrorAmeričtí bohovéBoJack Horseman


Aktualizace osobnostního profilu Kristin Chenoweth: 2.11. 2023 11:56