Victoria Abril 64 let


Victoria Abril (rozená Victoria Mérida Rojas) je španělská filmová herečka. Stala se světově známou díky roli bývalé pornoherečky v Almodóvarově kontroverzním filmu ÁTAME!.

Kromě své rodné španělštiny zvládá plynně italštinu, francouzštinu a angličtinu. Victoria je také zpěvačka, která se v roce 1979 pokusila reprezentovat Španělsko na Velké ceně Eurovize, ale neprobojovala se přes národní finále. Žije s kameramanem Gérardem de Battistou, se kterým má dva syny, Martína a Félixe. Za své výkony byla osmkrát nominována na cenu Goya za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli a jednu skutečně získala. Dále je držitelkou řady cen z různých festivalů (San Sebastián, Berlín).


4.7.1959
Madrid, Madrid, Španělsko
Victoria Abril csfd

Le Grand restaurant 3La lista de los deseosBernardaNacida para ganarCo je větší, to je hezčíThe Woman Who Brushed Off Her TearsLe Grand restaurant48 hodin denněLeur morale... et la nôtreMejor que nuncaMexický kartelMusée haut, musée basÓscar. Una pasión surrealistaAristokratéEl Almodóvar que nadie conoceLetní déšťTirant Lo BlancČestní muži žijí ve FranciiCause toujours!El 7º díaEscuela de seducciónKaena: ProroctvíNedovtipníThe Tulse Luper Suitcases, Part 1: The Moab StoryWa baidMari del sudŽádné boží zprávyS milenkou mé matkyMezi nohamaMůj otec, moje matka, moji bratři a moje sestry...La femme du cosmonauteLibertariasManželství po francouzskuSmrtící informaceJimmy HollywoodModrá přilbaKikaNerozlučníDemasiado corazónBáječné časyMilenciVysoké podpatkyA Solas contigoMujer de tu vida: La mujer lunática, LaSandinoKdyby ti řekli, že jsem padlAda dans la jungleBâton RougeNejzábavnější hraSans peur et sans reprocheBarrios altosEl Lute (camina o revienta)Slast ze zabíjeníTernoseccoMax, má láskaNuit d'ivresseTiempo de silencioAfter Darkness


Aktualizace osobnostního profilu Victoria Abril: 19.11. 2023 10:45