Milena Vukotic 85 let


Milena Vukotic se narodila 23. dubna 1938 v Itálii, v Římě. Otec byl dramaturgem a pocházel z Černé Hory, matka byla rozenou Italkou a vcelku úspěšnou skladatelkou a pianistkou. Milena studovala balet, hru na piano a dramatické umění v Londýně, ve Vídni a nakonec i v Paříži. Přestože se stala členkou Velkého baletu markýze du de Cuevas a její štíhlá postava byla pro taneční kariéru ideální, rozhodla se věnovat výhradně své hlavní vášni, herectví.

Široká divácká veřejnost má Milenu Vukotic spjatu hlavně s komediálním žánrem. Úspěšná trilogie MOJI PŘÁTELÉ a role manželky Mascettiho a další snímky, jsou zcela jistě převáženy nesmazatelnou Pinou Fantozzi, manželkou pana účetního Uga (Paolo Villaggio) v populární komediální sérii filmů o neúspěšném panu účetním a jeho rodině. Rok 1993 a film FANTOZZI V RÁJI přinesl v roce 1994 Mileně Vukotic stříbrnou stuhou za nejlepší herečku ve vedlejší roli.

Teprve okolo 1998 se podařilo Mileně trochu „setřást“ populární roli, ošklivé a odstrkované Piny, a to díky účasti v televizním seriálovém hitu UN MEDICO IN FAMIGLIA, kde hraje postavu trochu snobské babičky Enricy. V novějších snímcích si zahrála například v romatické love-story DOPISY PRO JULII roli Marii v roce 2010.

V roce 2007 obdržela za svou celoživotní kariéru cenu Ciak d'oro. Tato cena je každoročně udělována v italské kinematografii filmovým časopisem Ciak. Ohromné množství rolí ztvárnila mimo filmové plátno rovněž na divadelních prknech v inscenacích Franco Zeffirelliho, Giorgio Strehlera, Paolo Poliho a dalších.


23.4.1938
Řím, Lazio, Itálie
Milena Vukotic csfd

DanteDovolená na MarsuIl demolitore di camperSelfiemaniaRespiriRideNatale da chefL'aquilone di ClaudioLa macchinazioneUšiVittima degli eventiLa sedia della felicitàDopisy pro JuliiScontro di civiltà per un ascensore a Piazza VittorioAll'amore assenteSaturno controVějíř lady WindermerovéLontano in fondo agli occhiPan účetní opět zasahujeKonečně vdanáLa bruttina stagionataFavolaNávrat pana účetníhoCarogneAnche i commercialisti hanno un'animaItalia VillageAbissiniaFantozzi v rájiStefano na kvadrátIn camera miaCattivaMatildaPan účetní se nevzdáváMano rubataAnnaPan účetní jde do důchoduLuxusní prázdninyNeznámá krajinaMax, má láskaMezzo destro mezzo sinistro - 2 calciatori senza palloneMaléry pana účetního 2Měsíc v kanáluNostalgieOko, uhrančivý pohled, petržel a fenyklUmění milovatByt se žlutým kobercemMoji přátelé IIMonsiňorBianco, rosso e VerdoneCornetti alla cremaTřetí na řaděLa LocandieraMaléry pana účetníhoMilenci na neděliTerasaSabato, domenica e venerdìHotel LocarnoIl processoLe braghe del padronePer vivere meglio, divertitevi con noi


Aktualizace osobnostního profilu Milena Vukotic: 16.4. 2024 06:08