Craig Parker 53 let


Craig Parker se narodil před 38 lety na ostrově Fidži, ale už jako dítě se přestěhoval se svými rodiči na Nový Zéland, kde se stal jedním z nejznámějších novozélandských herců a bavičů.

Zásadní průlom v Craigově kariéře přišel v roce 1992, kdy se objevil jako Guy Warner ve velmi oblíbeném novozélandském seriálu SHORTLAND STREET, kde působil čtyři roky. Poté si zahrál několik epizodních rolí v seriálech XENA a MLADÝ HERKULES.

Celosvětovou pozornost přinesla ale Craigu Parkerovi až role blonďatého Elfa z veleúspěšné trilogie PÁN PRSTENŮ zfilmované podle předlohy J.R.R. Tolkiena. Jeho postava Haldira z Lórienu, která se objevila v prvním dvou dílech, byla kritiky přijata velmi dobře.

Craig Parker nicméně podle svých slov zůstává v srdci hlavně bavičem. Ovládá francouzštinu a mezi jeho oblíbené koníčky patří plavání, plachtění, dobré jídlo a samozřejmě hraní.


12.11.1970
Suva, Fiji
Craig Parker csfd

Zkáza lodi EnduranceWaitangi: What Really HappenedUnderworld: Vzpoura LycanůReturn of the JackalopePán prstenů: Dvě věžeNikdo tě neuslyšíPán prstenů: Společenstvo PrstenuVojákova milenkaMonstrumGood TroubleCharmedAgenti S.H.I.E.L.D.KrálovstvíNámořní vyšetřovací službaNámořní vyšetřovací služba L. A.Ospalá díraAuckland DazeSpartakus


Aktualizace osobnostního profilu Craig Parker: 12.3. 2024 04:41