Susan George 73 let


Britská herečka a podle magazínu Empire z roku 1995 také jedna ze sta nejkrásnějších filmových hvězd historie Susan George se narodila 26. července 1950 v Londýně a do srdcí filmových diváků se zapsala především jako rozjívená Amy Summerová z filmu Sama Peckinpaha STRAŠÁCI (1971).

Poté následovala řada dalších rolí v nichž uplatnila krom hereckého talentu i svůj atraktivní zevnějšek až v roce 1971 přišla ona již zmíněná role ve filmu STRAŠÁCI, kde po boku Dustina Hoffmana ztvárnila postavu jeho vyzývavé novomanželky, která se stane obětí znásilnění místních křupanů. Její nahé scény sice šokovaly, ale také jí získali celou řadu ctitelů, mezi nimiž nechyběl zpěvák Jack Jones nebo princ Charles, na jehož svatbu s lady Dianou byla v roce 1981 pozvána.

Vlna úspěchů pokračovala zajímavými dramaty DIRTY MARY A CRAZY LARRY (1974) a MANDIGO (1975). Poté nastává přesun především do žánru hororu z nichž za připomenutí stojí JED, který kdysi vysílali i české komerční televize, DŮM KDE PŘEBÝVÁ ĎÁBEL (oba 1982), JACK ROZPAROVAČ (1988).

Čeští fanoušci ji mohli spatřit v tehdejším Československu v roce 1986 při natáčení povídky ze série HAMMER HOUSE OF MYSTERY SUSPENSE (1984) s názvem MAT PO ČESKU.


26.7.1950
Londýn, England, Velká Británie
Susan George csfd

1066Město životaLeda ve snuDiana & MeThe House That Mary BoughtLéto bílých růžíJack RozparovačBílý hřebecMat po českuPajama TopsMrtvý agentDům, kde přebývá ďábelKiss My GritsComputercideJedNinja přicházíTomorrow Never ComesTintorera, žralok zabijákMěstečko v TexasuMandingoOut of SeasonThe New SpartansDirty Mary a Crazy LarryMission: Monte CarloDr. Jekyll and Mr. HydeDie rote Sonne der RacheDie Screaming, MarianneDěsStrašáciJaro a portské vínoOčitý svědekThe Looking Glass WarKrásky v černých punčocháchTwinkyDraculaThe Strange AffairUp the JunctionMozek za miliardu dolarůThe SorcerersFotbalová horečkaTales of Mystery and ImaginationCastle of Adventure, TheStay LuckyEastEndersHammer House of Mystery and SuspenseThe Kenny Everett Television ShowNeobvyklé příběhyThe Persuaders!Tales of UneaseThe Root of All Evil?Vlaštovky a AmazonkyAprès la gaucheBehind Your DreamsL'encerclement - La démocratie dans les rets du néolibéralismeElizabeth Taylor: A Musical CelebrationChristopher Jones: The E! True Hollywood Story


Aktualizace osobnostního profilu Susan George: 12.11. 2023 02:13