Mark Rylance 64 let


David Mark Rylance Waters narozený 18. ledna 1960 v Ashfordu, Kentu ve Velké Británii Davidovi a Anne učitelům angličtiny, je anglický herec, divadelní režisér a dramatik. Jako herec našel úspěch na jevišti i na filmovém plátně.

Se značnými zkušenostmi Mark vyhrál stipendium na konkurzu na Royal Academy of Dramatic Art v Londýně. V roce 1980 získal první profesionální práci v Glasgow Citizen Theatre. V letech 1982 a 1983 hrál s Royal Shakespeare Comany. V roce 1990 Mark a Claire van Kampen (později se stala jeho ženou) založili vlastní divadelní společnost Phoebus Cart. Mark Rylance se v roce 1995 stal prvním uměleckým šéfem Shakespearova divadla Globe Theatre až do roku 2005. Režíroval a hrál v každém období, v dílech Shakespeara a dalších.

Zahrál si postavu Jaye ve filmu INTIMITA z roku 2001. Film o dvou lidech, kteří se scházejí každou středu jen kvůli sexu. V roce 2005 vzal hlavní roli britského experta na zbraně Davida Kellyho v THE GOVERNMENT INSPECTOR. Za tuto roli vyhrál British Academy Television Award za nejlepší herecký výkon. V roce 2009 Rylance vyhrál Circle Critics Theatre Award za nejlepšího herce ve vedlejší roli Johnnyho Barona v JERUZALÉMĚ.

Mark se oženil v roce 1992 s Claire van Kampen, se kterou se setkal při práci v Národním divadle. Jeho nevlastní dcera herečka Juliet Rylance je vdaná za herce Christiana Camarga. Jeho mladší nevlastní dcera filmařka Nataasha van Kampen zemřela v červenci 2012 ve věku osmadvaceti let, v důsledku čehož odstoupil od své plánované účasti zahajovacího ceremoniálu letních Olympijských her 2012.


18.1.1960
Ashford, Kent, England, Velká Británie
Mark Rylance csfd

The Way of the WindBing en zijn vriendjes in de bioscoopDo morku kostíInlandThe OutfitK zemi hleď!Nejhorší golfista na světěChicagský tribunálČekání na barbaryReady Player One: Hra začínáDunkerkObr DobrGunman: Muž na odstřelMost špiónůDays and NightsAnonymBleskKrálova přízeňThe Government InspectorRichard IIIntimitaHenry V at Shakespeare's GlobeAndělé a hmyzInstitut BenjamentaLovingLove Lies BleedingGrass Arena, TheProsperovy knihyHearts of FireMcGuffin, TheWallenberg: A Hero's StoryTartuffe or The ImposterNevyhlášená válkaBingWolf HallChanging StagesScreenplayScreen TwoMy ExtinctionMy Grandparents' WarNothing Is Truer than TruthThe Last of the KawahivaMuse of FireLast Will & TestamentLeonardoWilliam ShakespeareThe RiverHollywood InsiderOscar 2017


Aktualizace osobnostního profilu Mark Rylance: 8.11. 2023 12:20