John Carradine (1906 - 1988)


John Carradine se narodil 5. února 1906 v New Yorku jako Richmond Reed Carradine. Původně se živil jako malíř a sochař. Po přestěhování do Orleansu se pokoušel vystupovat s místní hereckou společností. Na filmovém plátně se poprvé objevil v roce 1930 pod jménem Peter Richmond. Později si osvojil umělecké jméno John Carradine.

John Carradine byl čtyřikrát ženatý. Se svou první ženou Ardanelle McCool měli syna Davida. Ardanelle McCool měla syna Bruce z prvního manželství, kterého John vzal za vlastního. Manželství vydrželo pouhých šest let (1935-1941). Se svou druhou ženou (Sonia Sorel - manželství v letech 1944-1956) měli tři syny, Keitha, Roberta a Chrise. Další manželství již byla bezdětná, v letech 1957-1971 s Doris Rich a poslední ženou od roku 1975 byla Emily Cisneros. Synové David, Keith a Robert pokračují v tradici a věnují se také herecké profesi.

Poslední roky života trpěl artritidou, ale přes velké bolesti pokračuje v práci. John Carradine zemřel dne 27. listopadu 1988 přirozenou smrtí při návštěvě Itálie ve věku 82 let. Za svůj přínos filmovému průmyslu má svou hvězdu na Chodníku slávy (Hollywood Walk Of Fame).


5.2.1906
New York City, New York, USA
27.11.1988
Milano, Itálie
John Carradine csfd

Bikini Drive-InKletba HalloweenuThe Alien WithinPochována zaživaEvil SpawnHvězdný kriminál: ÚtěkPeggy Sue se vdáváPříšera z šatníkuRevengeVykradač hrobůEvils of the NightReel HorrorLedoví pirátiAntony and CleopatraDům dlouhých stínůHolky z údolíVraždící duch 2Satan's MistressTajemství N.I.M.H.The ScarecrowFrankenstein IslandGoliath AwaitsKvílení vlkodlakůThe NestingMonstroidStrašákNocturna: Granddaughter of DraculaThe SeekersDoktor DraculaMissile X - Geheimauftrag NeutronenbombeSunset CoveVampire HookersVčelyBílý bizonChristmas Miracle in Caufield, U.S.A.Crash!Golden RendezvousOyaro nezumi no fushingina tabiSatan's CheerleadersSentinelShock WavesTail Gunner JoeThe Lady and the LynchingsDeath at Love HousePoslední magnátStřelecThe Killer Inside MeWon Ton Ton, the Dog Who Saved HollywoodMary, Mary, Bloody MaryStowaway to the MoonLady's Not for Burning, TheMoonchildThe House of Seven CorpsesBad Charleston CharlieHexSuperchickTerror in the Wax MuseumThe Cat CreatureThe Night Strangler


Aktualizace osobnostního profilu John Carradine: 31.10. 2023 15:21