Sean Hayes 53 let


Americký herec Sean Patrick Hayes se narodil 26. června 1970 v Chicagu rodičům Mary a Ronaldovi Hayesovým. Má irské předky a byl vychován jako římský katolík. Po absolvování Glenbard West High School v illinoiském Glen Ellyn začal studovat na Illinois State University, kde se učil hře na piano a dirigování. Tuto školu však před absolvováním opustil. Poté pracoval jako klasický klavírista a skládal hudbu k divadelním hrám.

Hayesova filmografie není nijak rozsáhlá. Objevil se například v americké komedii JAKO KOČKY A PSI (2001), kde namluvil kocoura Tinklese a letos si to zopakoval v sequelu JAKO KOČKY A PSI: POMSTA PROHNANÉ KITTY (2010). Dále pak v americkém filmu VEČEŘE S APRIL (2003) po boku Katie Holmes, v rodinné komedii KOCOUR (2003) s Mikem Myersem či v romantické komedii RANDE S CELEBRITOU (2004). V roce 2007 si zahrál po boku dvou velikánů Morgana Freemana a Jacka Nicholsona v komedii NEŽ SI PRO NÁS PŘIJDE. V americké animované komedii IGOR (2008) nadaboval Mozek. Hostoval v několika televizních seriálech jako například SCRUBS a STUDIO 30 ROCK.

Hayes byl zatím šestkrát nominovaný na Zlatý glóbus, získal jednu cenu Emmy ze sedmi nominací a čtyři ceny Screen Actors Guild (SAG). To vše za svůj výkon v roli Jacka McFarlanda v sitcomu WILL A GRACE. Letos (2010) v dubnu se Sean Hayes otevřeně přiznal ke své homosexuální orientaci.


26.6.1970
Glen Ellyn, Chicago, Illinois, USA
Sean Hayes csfd

Am I OK?Lazy SusanLive in Front of a Studio Audience: Norman Lear's 'All in the Family' and 'The Jeffersons'Emoji ve filmuNa vlásku před šťastně až na věkyHairspray Live!Naboř a ujeďTři moulovéA Marine StoryJako kočky a psi: Pomsta prohnané KittyIgorV rytmu souluNež si pro nás přijdeRande s celebritouKocourVečeře s AprilMartin a LewisJako kočky a psiBuzz Lightyear of Star Command: The Adventure BeginsJackie's Back!Billy's Hollywood Screen KissJednotka QNa vlásku: SeriálWill a GraceMilleroviNouzové přistání


Aktualizace osobnostního profilu Sean Hayes: 31.10. 2023 10:44