Jiří N. Jelínek 41 let


V letech 1993-2002 byl houslistou Pražského Studentského Orchestru pod uměleckým vedením Mirko Škampy. Studium herectví absolvoval na Katedře alternativního a loutkového divadla na DAMU, kde ztvárnil mnoho rolí v divadle Disk (Soleného ze Tří sester, Bettelheimave Spalovači mrtvol, Vladimíra a Estragona v Čekání na Godota atd).

V roce 2009 založil tanečně akrobatickou skupinu chůdařů Long Vehicle Circus, jejíž první premiéra proběhla v rámci českého národního dne na EXPU 2010 v Šanghaji. Jako houslista a zpěvák účinkuje v balkánké klezmer kapele Fekete Seretle,k s níž v roce 2008 natočil CD.

Před kamerou si zahrál větší či menší role pod vedením režisérů Hideki Takeuchiho, Karla Smyczka, Christopha Starka, Gary K.Griffina aj. Věnuje se i divadelní fotografii a plakátové tvorbě (výstava Babiččino údolí v Národním divadle 2008).


4.7.1982
Praha, Československo
Jiří N. Jelínek csfd

LoutkářiNávštěvníci 3: RevoluceSlíbená princeznaUnderworld: Krvavé válkyListopadNodame Cantabile: saišú gakušó zenpenNodame Kantâbire saishû gakushô - GôpenJitřní zářeModrý kódSpecialistéRaplPolda12 opicDoktor MartinClonaDoktoři z PočátkůSvatby v BenátkáchDobrá čtvrťFekete SeretlekPoslovéHex GamesIluze a procitnutí


Aktualizace osobnostního profilu Jiří N. Jelínek: 3.12. 2023 17:19