Joe Eszterhas 79 let


Joe Eszterhas, americký producent a scenárista maďarského pôvodu. Jeho otec Eszterhas István bol spisovateľom a osobným tajomníkom štátneho tajomníka Dr. Antala Istvána. Jeho hru (Döbrönte kürtje) hrali aj v Národnom divadle v roku 1940. V roku 1945 opúšťajú vlasť.

V roku 1974 pracuje v redakcii časopisu Rolling Stone, kde na seba upúta pozornosť románom Apokalipsa Charlieho Simpsona. Dostane ponuku napísať scenár k filmu F.I.S.T. režiséra Normana Jewisona v hlavnej úlohe so Sylvesterom Stallonem. Film prepadol, ale v roku 1981 dostal úlohu prepísať scenár filmu Flashdance. Film zožal obrovský úspech.

V roku 1989 získal v Berlíne cenu Zlatého medveďa film Hracia skrinka v réžii Costa-Gavras, a Eszterhas podpisuje zmluvu s Universal Artists na 6 filmov, každý za 750 tisíc dolárov. V roku 1992 prichádza film Základný inštinkt v réžii Paula Verhoevena. Tu už inkasuje 3 milióny dolárov.

Je rozvedený, z prvého manželstva s Gerri Javor má dve deti, s druhou manželkou Naomi MacDonald má štyroch synov. V jednom období, keď bol silný fajčiar a alkoholik, dostal rakovinu hltana. Prestal fajčiť a piť a vyliečil sa.


23.11.1944
Csákánydoroszló, Maďarské království
Joe Eszterhas csfd

The ImpactSzabadság, szerelemJak dobýt Hollywood...Lhaní po americkuJadeShowgirlsNení únikuNěkdo se díváZákladní instinktHrací skříňkaProč Italové nepoužívají gril?Hořící křížeHearts of FireVelký esaZubaté ostříFlashdanceP.Ě.S.T.Základní instinkt: Sex, smrt a SharonYou Don't NomiThe First FilmTabáková spiknutíJackie Chan: My StoryMaking of 'Showgirls', The


Aktualizace osobnostního profilu Joe Eszterhas: 22.12. 2023 05:43