Soňa Dvořáková 73 let


Vyučila se švadlenou, ale rychle od šití utekla. Učila se zpívat, hrála dětské role v muzikálech v Karlínském divadle a v amatérském souboru Orfeus Radima Vašinky. Nakonec složila zkoušky na pražskou DAMU, kterou absolvovala v roce 1973.

V letech 1990 - 1991 byla redaktorkou zpravodajství ČST, poté až do roku 1998 hlasatelkou České Televize. Odvysílala na 150 reportáží a několik samostatných pořadů. S Mirkou Čejkovou střídavě moderovaly Minuty dne. Od roku 1998 je herečkou na volné noze a učí moderování na herecké škole.

Krom toho se věnuje dabingu, občas jsme ji mohli vidět i ve filmu (jmenujme např. Mášovo RODEO či Skalského drama ČISTÁ ŘEKA).


18.1.1951
Soňa Dvořáková csfd

Dopisy v krajkáchDen, kdy unesli papežeDivoká srdceHerecIba deňSetníkův štítAgras 01ChodidlaNáhodou je príma!Není sirotek jako sirotekJá nejsem jáMoje zlaté holkyLetní pohádkaVšichni mají talentZáchvěv strachuSúdim ťa láskouNositelé zeměkouleDnes ještě zapadá slunce nad AtlantidouČistá řekaJá zůstanu věrnýPrvní den svobodyHodinky bez vodotryskuRodeoJak to bylo v Únoru?Opory společnostiOrdinace v růžové zahraděPojišťovna štěstíDáma z BerlínaAhoj sídlištěLétající ČestmírPohár pro vítězePostiženíVšechnopártyFilmopolisO poklad Anežky ČeskéAlbum aneb Dotazník pro Karla PechaV Praze bejvávalo blaze


Aktualizace osobnostního profilu Soňa Dvořáková: 30.10. 2023 16:54