Sean Pertwee 59 let


Sean Pertwee má herectví už od narození v krvi. Narodil se v Londýně jako syn Jona Pertwee, což je také známý herec a televizní herečky Dariel Pertwee. Jeho děda Roland Pertwee je též hercem a scénaristou. Vystudoval Bristol Old Vic Teatre School. Kde v roce 1986 promoval, poté tři roky cestoval s divadelní skupinou Royal Shakespeare Company.

Sean kromě herectví již přes 20 let propůjčuje svůj hlas televizním reklamám či různým dokumentárním filmům. Seanova filmová škála je opravdu různorodá, ať se jedná o filmy sportovní, akční či scifi, do role se dokáže velmi dobře vžít. Právě ve většině akčních filmů má však nemilý úděl a tím je umřít, jmenujme například HORIZONT UDÁLOSTÍ, PSÍ VOJÁCI, DIVOČINA (zde umřel opravdu vybraným způsobem), nebo z těch novějších THE MUTANT CHRONICLES. Tyto menší, avšak o to zajímavější role jsou Seanovi asi souzeny.

Sean je ženatý s maskérkou Jacqui Hamilton-Smith se kterou má dceru Anthony a během Vánoc 2001 se jim narodili dva synové Albert a Gilbert, bohužel Gilbert kvůli předčasnému narození umírá.


4.6.1964
Londýn, England, Velká Británie
Sean Pertwee csfd

DuchessPozvánka do peklaThe ReckoningThe 4th ReichHowlAlan Partridge: Alpha PapaOdhalený přístavSt George's DayThe Magnificent ElevenUFO Mimozemská invazeVeřejný dům hrůzyFour4.3.2.1Devil's PlaygroundJust for the RecordUltramarines: A Warhammer 40,000 MovieKronika mutantůSoudný denBotchedGóóól! IIJízda o životPustinaRenesanceFilm Maker, TheGóóól!Poslední výsadekProroctví: VzpouraA Bear's Christmas TailEquilibriumJulius CaesarPsí vojáciFormula 517 dní životaLove, Honour and ObeyNa počátkuFive Seconds to SpareHistorky z metraKleopatraMladý Indiana Jones: Peklo v zákopechMacbethStiff Upper LipsTale of the MummyŽoldák: Legie zkázySmrtící plavbaBlue JuiceInkognitoChangeling, TheNakupováníDirty WeekendSwing KidsKissing the Gunner's DaughterLeon the Pig FarmerCoping with CupidLondon Kills MeTraumaThe Tragedy of Flight 103: The Inside StoryNastražte ušiBlack CabTY


Aktualizace osobnostního profilu Sean Pertwee: 7.4. 2024 15:09