Kódži Jakušo 68 let


Koji Yakusho je jedním z nejtalentovanějších a nejpopulárnějších mužů v Japonsku. Ať už hrál popleteného úředníka nebo policejního detektiva, se svým zjevem dokonalého muže, je jako herec atraktivní pro mnoho režisérů.

První velký zlom nastal, když byl vybrán z 800 žadatelů jako jeden z herců do studia Mumei- juku. Jeho velkou ikonou byl Tatsuya Nakadai a ten, když ho viděl, dal mu pseudonym Yakusho - „obecní úředník“. Roku 1983 dostal svou první hlavní roli v TV seriálu MIYAMOTO MUSASHI.

K jeho nejznámějším filmům se řadí ÚHOŘI (Unagí), za který dostal Palme d´Or na filmovém festivalu v Cannes, ZTRACENÝ RÁJ (Shitsurakuen), BOUNCE KO GALS (Baunsu ko gaurusu), za který vyhrál ocenění „Nejlepší herec“ na Hochi Film Award a SMÍM PROSIT?, který se v Japonsku stal hitem a způsobil téměř taneční horečku.

Yakusho, který byl již dávno uznán i mezinárodním publikem, neztrácí slávu ani v pokročilejším věku. Díky filmům jako GEJŠA a BABEL se stal uznávaným a vyhledávaným hercem jak v Americe tak v Evropě.


1.1.1956
Isahaja, Nagasaki, Japonsko
Kódži Jakušo csfd

Dokonalé dnyEiga Madogiwa no Totto-chanFamiriaGinga tecudó no čičiBelleByplayers: Mošimo 100-nin no mei wakijaku ga eiga o cukuttaraThe Pass: Last Days Of The SamuraiÚžasný světWings Over EverestKoró no čiMirai, dívka z budoucnostiAch, Lucy!Kizuna: Hašire kiseki no kómaSekigaharaTřetí vraždaKluk ve světě příšerNihon no ičiban nagai hiOhka: Saigo no tokkôHiguraši no kiKawakiKiyosu kaigiCui no šintakuKicucuki to ameO mé matceRengó kantai širei čókan: Jamamoto IsorokuShoshuSmrt samuraje13 samurajůSaigo no čúšinguraCurugidake: Ten no kiEkiroGama no aburaZerachin shirubâ lovePako to mahō no ehonTokijská sonátaHedvábná cestaKokoroZó no senakaBabelOdplataSoredemo boku wa yattenaiUčóten hotelGejšaLorelei: The Witch of the Pacific OceanReikusaido mada kesuTokyo genpatsuToride Naki MonoVysoká škola smíchuYudan taitekiDopperugengāSvětlušky nad řekouTocunjú sejo! Asama sansó džikenKairoVlažná voda pod červeným mostemAi Kotoba wa YukiDora HeitaJuríkaKoureiSwing ManKarisuma


Aktualizace osobnostního profilu Kódži Jakušo: 10.4. 2024 20:47