Ondřej Soukup 72 let


Ondřej Soukup se narodil 2. května 1951 v Praze, kde také roku 1975 absolvoval konzervatoř. Od té doby působil v mnoha jazzových a popových kapelách jako baskytarista (např. v Pražském výběru), ale počátkem 80. let se začal věnovat spíše skládání a aranžování hudby.

S současné době je ženatý s Gabrielou Osvaldovou a má syna Františka. Spolu s manželkou úzce spolupracují s Lucií Bílou, pro kterou složil album Missariel oceněné pěti českými cenami Grammy. V roce 2000 měl premiéru Soukupův muzikál Johanka z Arku, který se i po více než dvou letech hrál v divadle Ta Fantastika osmkrát týdně.


2.5.1951
Praha, Československo
Ondřej Soukup csfd

Perinbaba a dva světyBetlémské světloLída BaarováBony a klid 2Čtyřlístek ve službách králePravidla vnitřní gramatikyVratné lahveNevěsta s velkýma nohamaMach, Šebestová a kouzelné sluchátkoTmavomodrý světJezerní královnaNejasná zpráva o konci světaPták OhnivákKoljaVálka barevAkumulátor 1Hadí pohledyNahota na prodejRequiem pro panenkuTa naše písnička česká IICesta na jihozápadSedm bílých plášťůZvířata ve městěČeleď brouků finančníkůBony a klidOutsiderPravidlá kruhuStrašidla z VikýřePětka s hvězdičkouDruhý tah pěšcemHodina před ránemNemocnice na kraji města - nové osudyVáňaJak se točilo Mach, Šebestová a kouzelné sluchátkoRoman Ondráček: Ještě, že mám plnou nádrž (feat. Vašo Patejdl, Michal Malátný, Martin Dejdar)Lucie Bílá - Láska je láskaJiří Korn: Ještě tě mám plnou náručJiří Korn: Miss MoskvaKarel Gott: Věčný laikMauglíElixír životaLáska je láskaJohanka z ArkuAnča a PepíkKlekání zvonímeTrápení medvídka BrumlySlova, slovaMyší kočičinyTřetí hrbKuřeArtZónaCeny Anděl 2017VýzvaLinka


Aktualizace osobnostního profilu Ondřej Soukup: 15.10. 2023 01:11