Ruth Negga 42 let


Narodila se roku 1982 v Addis Ababě, hlavním městě Etiopie, irské matce a etiopskému otci. Když v sedmi letech při tragické autonehodě přišla o otce, rozhodla se vzít život pevně do svých rukou.

První cena však přišla až s představením FAIDRA pro londýnské Národní divadlo - za roli Aricie získala Ruth Negga prestižní Ian Charleson Award. V současné době Ruth Negga pracuje na dalším představení pro Národní divadlo, po boku Rory Kinneara a Clare Higginsové vystupuje v roli Ophelie v nové inscenaci HAMLETA režiséra Nicholase Hytnera.

Kromě divadelních inscenací se Ruth Negga zaměřuje i na televizní a filmovou produkci. Neil Jordan byl jejím herectvím natolik oslněn, že dokonce přepsal scénář filmu SNÍDANĚ NA PLUTU jen proto, aby mohl Ruth obsadit.


7.1.1982
Addis Abeba, Etiopie
Ruth Negga csfd

Lekce truchleníPřebíháníAndělino vánoční přáníAd AstraLovingoviWarcraft: První střetIonaNobleThe MoneyUna Vida: A Fable of Music and the Mind12 let v řetězechJimi: Hvězda stoupá vzhůruSvětová válka ZThe SamaritanShirleyExperimentSnídaně na PlutuŘíkejte mi KubrickCapital LettersNedostatek důkazůPreacherAgenti S.H.I.E.L.D.Secret StateFive DaughtersLove/HateMisfits: ZmetciThe NativityPersonal AffairsCriminal JusticeLove Is the DrugDoctors


Aktualizace osobnostního profilu Ruth Negga: 3.4. 2024 21:57