Jenny Jugo (1905 - 2001)


Jenny Jugo, občanským jménem Eugenie Jenny Walter byla rakouská herečka. Je řazena mezi hvězdy němého filmu. Jako pětiletá se přestěhovala s rodiči do Štýrského Hradce. Zde po základní škole začala studovat klášterní školu, přišla do jiného stavu a jako 16-letá se provdala za herce Emo Jugona.

Je zajímavé, že Jenny začala brát hodiny herectví až jako známá herečka s příchodem zvukového filmu. Jenny se zaměřovala na komedie a v třicátých letech hrála převážně ve filmech režiséra Ericha Engela. Byla blízkou přítelkyní Goebbelsovy rodiny, ale politiky se stranila. Po roce 1945 natočila již jen tři filmy. V roce 1950 to byl její poslední film KOENIGSKINDER, v kterém hrála princeznu Ulrike von Brandenburg.

V roce 1971 obdržela herečka Zlatý filmový pás. Od roku 1975 byla upoutána na vozík. Jenny Jugo hrála ve 52 filmech a byla provdána za herce Friedricha Benfera. Je pohřbena na hřbitově Svatého Petra ve Štýrském Hradci.


14.6.1905
Mürzzuschlag, Štýrsko, Rakousko-Uhersko
30.9.2001
Schwaighofen, Bayern, Německo
Jenny Jugo csfd

KönigskinderTräum' nicht, AnnetteManželkaNon mi sposo piùViel Lärm um NixiNanetteUnser Fräulein DoktorBeznadějný případKdyž hvězdy svítíMalá a velká láskaGefährliches SpielAllotriaDie Nacht mit dem KaiserMládí královny ViktoriePygmalion...heute abend bei mirFräulein FrauHerz ist TrumpfPechmarieDcerušky pana starostyJen jednou přichází láska...Píseň pro tebeDnes líbá PařížFünf von der JazzbandZigeuner der NachtIch bleib bei DirWer nimmt die Liebe ernst...Čokoládová komtesaDnes v noci snadDer Bund der DreiDie Flucht vor der LiebeDie Schmugglerbraut von MallorcaRund um die LiebeDie Carmen von St. PauliDie TodesschleifeDie blaue MausCasanovaDie HoseDie indiskrete FrauPique DamePrinz Louis FerdinandDer Kampf gegen BerlinLedige TöchterLiebe macht blindBlitzzug der LiebeDer Turm des SchweigensDie Puppe vom LunaparkDie gefundene BrautStars der UFASie sind nicht mehrDer Trichter Nr. 12


Aktualizace osobnostního profilu Jenny Jugo: 10.4. 2024 05:00