Xun Zhou 49 let


Xun Zhou je mezinárodně uznávanou čínskou herečkou a zpěvačkou. Spolu s Ziyi Zhang, Jinglei Xu a Wei Zhao bývá považována za jednu ze čtveřice mladých čínských hereček počátku nového tisíciletí ("Four Young Dan actresses").

Jako "Huang Rong" zazářila v populárním seriálovém remaku s Li Japengem “The Legend of the Condor Heroes”; v roce 2003 to byl v Číně jeden z nejsledovanějších seriálů. Do světa hongkongské filmové mašinérie vstoupila úspěšným muzikálem Petera Čana s Takeši Kaneširem PERHAPS LOVE (2005, Ru guo – Ai). Za roli získala v Hong Kongu cenu pro ”nejlepší herečku”, cenu filmových kritiků a dále například i Zlatou bauhinii a Zlatého koně.

Kromě hraní dosud (2009) vydala dvě sólová alba, ”Summer” (2003) a ”Come Across” (2005) a její hlas můžeme slyšet v soundtracku k BAOBER IN LOVE (2004, Lian ai zhong de Bao Bei) nebo právě k PERHAPS LOVE. Dalším jejím ”bojovým projektem” byl THE BANQUET (2006, Ye yan) Fenga Xiaoganga, ve kterém ztvárnila vedlejší postavu a taky si v něm zazpívala. Titulní roli dostala v romantickém akčním projektu s Danielem Wu MING MING (2006); velký ohlas měl na jihokorejském festivalu v Pusanu. Filmovou píseň uvedla také ve svém hudebním videoklipu.

Xun Zhou zazářila v romantickém thrilleru pekingského filmového profesora Cao Baopinga THE EQUATION OF LOVE AND DEATH (2008, Li mi de cai xiang), ve kterém představuje taxikářku pátrající po svém zmizelém příteli. Film se natáčel v jihočínské provincii Jun-nan. Hlavní úlohu pak měla vedle Donnie Yena a Wei Zhao v akčním dramatu PAINTED SKIN (2008, Wa pei), remaku klasického thrilleru z roku 1993. Za účinkování v romantické komedii Harka Tsuiho ALL ABOUT WOMEN (2008, Neui yan fau pui) čelila ostré kritice.


18.10.1974
Quzhou, Zhejiang, Čína
Xun Zhou csfd

Hidden BladeHeroMistr jinu a janguBao chi chen moRu shi ni wenLast LetterMing yue ji shi youMeet Miss AnxietyOne DayQie ting feng yun 3Women Who FlirtAtlas mrakůHua pi 2Ting feng zheDa mo shu shiJian dang wei yeLegenda o ztraceném městěConfuciusZrození legendyFeng ShengHua piNu ren bu huaiRovnice lásky a smrtiMing MingČerný štírRu guo - AiSheng si jieYuan yang hu dieLian ai zhong de Bao BeiBalzac a ŠvadlenkaHollywood HongkongKolo v PekinguSuzhou heCísař a vrahGui lin rong jiSvůdný měsícNu er hongImperfect VictimA Little Mood for LoveBu wan mei de taRuyi's Royal Love in the PalaceRed SorghumPalace of DesireRen jian si yue tian


Aktualizace osobnostního profilu Xun Zhou: 30.10. 2023 11:05