Jon-Erik Hexum (1957 - 1984)


Americký herec a model Jon-Erik Hexum Hexum se narodil Gretě a Thorleifovi Hexumovým, kteří byli norského původu. S bratrem Gunnarem byli vychováni po rozvodu rodičů svou matkou. Po absolvování střední školy pokračoval Jon na Case Western Reserve University v Clevelandu, kde studoval biomedicínské inženýrství. Brzy však přestoupil na Michiganskou státní univerzitu. Během této doby působil jako rozhlasový diskžokej a hrál ve fotbalovém týmu Michigan State Spartans.

V roce 1984 hostoval Jon v epizodě seriálu ABC Hotel, kde hrál prince Erika. Téhož roku si zahrál Hexum nevyléčitelně nemocného quarterbacka Pata Trammella v ceněném celovečerním filmu Medvěd (1984). Úspěšný film byl poctou fotbalovému trenérovi Paulovi "Medvědovi" Bryantovi, kterého famózně ztvárnil Gary Busey. Film vyšel pouhé tři týdny před Jonovou smrtí.

V roce 1984 Hexum natáčel roli Maca Harpera, tajného agenta CIA, který vystupuje jako mužský model v televizním seriálu Cover Up (1984). Během sedmé epizody jedna ze scén vyžadovala, aby Hexumova postava nabila kulky do zbraně 0,44 Magnum. Jon byl vybaven funkční zbraní a slepými náboji. Když se scéna neodehrála tak, jak chtěl režisér, došlo k opakování a ke zpoždění. Hexum byl mezitím nervózní, netrpělivý a začal si hrát, aby odlehčil náladu. Vyložil všechny kulky ze zbraně kromě jedné a roztočil nabíjecí pouzdro simulujíc ruskou ruletu – přiložil revolver k pravému spánku a stiskl spoušť, zjevně si toto nebezpečí neuvědomil.

Slepé náboje využívají papírovou, vatovou nebo plastovou náplň k utěsnění střelného prachu v nábojnici. Výstřel je však poháněn z hlavně pistole dostatečnou silou, aby způsobila zranění, pokud je zbraň namířena blízko u těla, zejména na zranitelné místa, jako je například hlava. Při přitisknutí hlavně k hlavě účinek práškových plynů způsobí malou explozi, která Jonovi nezpůsobila okamžitou smrt, ale rozbila mu lebku. Malé kousky, které se dostaly do mozku mu způsobily masivní krvácení. Hexum byl převezen do lékařského centra v Beverly Hills, kde podstoupil pětihodinový chirurgický zákrok.


5.11.1957
Englewood, New Jersey, USA
18.10.1984
Century City, Los Angeles, California, USA
Jon-Erik Hexum csfd

HalloweenThe BearMaking of a Male ModelVoyager from the UnknownCover UpHotelVoyagers!


Aktualizace osobnostního profilu Jon-Erik Hexum: 27.11. 2023 22:51