Ioan Gruffudd 50 let


Ioan se narodil v hlavním městě Walesu Cardiffu dvěma učitelům, Peterovi a Gillian Gruffuddovým jako nejstarší ze tří dětí. Jako první se projevil jeho hudební talent, několik let hrál v South Glamorgan Youth Orchestru na hoboj. Se svým zpěvem dokoce vystupoval v televizní show.

Ve Velké Británii si získal mnoho fanoušků ústřední rolí Horatia Hornblowera v sérii televizních filmů. Jeho film ŠELOMON A GAENOR byl dokonce nominován na cenu akademie za nejlepší zahraniční film.

V roce 2002 se přestěhoval do USA. Se svou přítelkyní žije v Los Angeles a stala se z něj Hollywoodská hvězda. Pro zajímavost nosí kontaktní čočky a jeho nejoblíbenější kapelou jsou Manic Street Preachers.


6.10.1973
Cardiff, Wales, Velká Británie
Ioan Gruffudd csfd

Bad Boys 4Ava: Bez soucituProfesor a šílenecButtonsKeep WatchingForeverSan AndreasKdo věří na láskuLiga spravedlivých: VálkaUnder Milk WoodProkletí Midasovy skříňkyFosterSanctumŠéfové na zabitíKidAgent CrushKletba Měsíčního údolíSvětlušky v zahraděW.Fantastická čtyřka: Silver SurferPříběhy z USANezlomná vůleTelevizní hrátkyFantastická čtyřkaKrál ArtušHornblower III - PovinnostHornblower III - VěrnostY MabinogiŽivot jedné dívkyMuž a chlapecStřelciZjeveníCo s tou Annie Mary?Hornblower II - OdplataHornblower II - VzpouraJiný životV pohoděČerný jestřáb sestřelen102 dalmatinůMistr zázrakůGreat ExpectationsHornblower - VévodkyněHornblower - Žabáci a LangustyVálečníciŠelomon a GaenorHornblower - Důstojnické zkouškyHornblower - Rovná šanceOscar WildeTitanicKapitán PoldarkA Relative StrangerDívka a nocHarrow


Aktualizace osobnostního profilu Ioan Gruffudd: 19.11. 2023 11:57