Michaela Mišková 74 let


Herečka Michaela Mišková má kořeny ve významné divadelnické rodině, jejími rodiči jsou režisér a herec František Miška (*1919) a herečka Ludmila Píchová (1923-2009). Michaela se narodila a vyrůstala v době, kdy oba rodiče byli značně vytíženi prací v divadle a také ve filmu. Tyto podněty ji celkem logicky navedly také k dráze herečky. Začínala jako elévka v Hudebním divadle v Karlíně, následně absolvovala studium herectví na pražské DAMU (1972). Již v této době se také objevila před kamerou, můžeme ji například zaznamenat v legendární komedii SLAMĚNÝ KLOBOUK (1971), především se ale s ostatními kolegy ze studií objevila v televizním zpracování slavného představení ŽEBRÁCKÁ OPERA (1971).

V poslední době se Michaela Mišková uplatňovala jako divadelní režisérka po boku své matky Ludmily Píchové, před filmovou kameru se vrátila například s filmem MACH, ŠEBESTOVÁ A KOUZELNÉ SLUCHÁTKO (2001).


12.10.1949
Praha, Československo
Michaela Mišková csfd

Atlas ptákůPastBuráceníMach, Šebestová a kouzelné sluchátkoJak napálit advokátaTen svetr si nesvlíkejDívka jako tyV každém pokoji ženaBratranec PonsHračičkové a kočárekJakou barvu má láskaMilenci v roce jednaO PomněnceSlaměný kloboukŽebrácká operaSpecialistéModrý kódCesty domůPojišťovna štěstíMalé dějiny jedné rodinyMalý pitaval z velkého městaMuž na radniciPříběhy slavnýchPoslední den patriarchátuNiečo si musíš vymyslieťBližní na tapetě: Hračičkové


Aktualizace osobnostního profilu Michaela Mišková: 30.3. 2024 16:57