Georgina Leonidas 34 let


Georgina Leonidas se narodila 28. února 1990 v Londýně. Je nejmladší z celé rodiny. Její otec je řecko-kyperského původu, matka pochází z Walesu. Bratr Shane a sestra Stephanie jsou také herci. Další ze sourozenců, Helena, pracuje jako učitelka. Ve školních letech navštěvovala Georgina základní školu Preston Park Primary ve Wembley. Později vystudovala katolickou školu sv. Jiří v Kentonu.

Její asi nejznámější role přišla ve filmu Harry Potter a princ dvojí krve. Tam se objevila jako Katie Bellová, Harryho spolužačka a hráčka nebelvírského famfrpálového družstva. V roce 2008 hrála svou první hlavní roli. Šlo o krátkometrážní snímek Bagdád Express. Během roku 2009 se objevila po boku kolegyně z filmů o Harrym Potterovi, Isabelly Laughland, v krátkém filmu Driftwood. Nadále spolupracovala s BBC, kde se objevila v seriálu New Tricks a také jako Andra v adaptaci řeckého mýtu o Ikarovi. Následně se vrátila k roli Katie Bellové ve filmech Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 a 2.

Po Harrym Potterovi pokračuje v práci v divadle i v televizi. Využila svých řeckých kořenů a zahrála si ve filmu film Papadopoulos a synové. Vyzkoušela si účast v krátkých internetových videích na stránkách www.pindippy.com, které patří její kamarádce a kolegyni z potterovských filmů Jessie Cave. Užila si své druhé hlavní role, ale opět jen v krátkometrážním filmu Untouchable. Objevila se jako Gemma Raven v seriálu CBBC Wizards vs Aliens ve dvou epizodách. Sympatická brunetka se nadále pohybovala na prknech londýnských divadel v menších i větších rolí. Minulou sezónu ztvárnila Belle v Krásce a zvíře v královském divadle Windsor v Londýně. Na stejných prknech ji v roce 2016 můžeme vidět jako Millie ve hře Small Hours.


28.2.1990
Londýn, England, Velká Británie
Georgina Leonidas csfd

Mia and the Dragon PrincessPapadopoulos & SonsHarry Potter a Relikvie smrti - část 2Harry Potter a Relikvie smrti - část 1Harry Potter a Princ dvojí krveOtec BrownWizards vs. AliensBasil Brush Show, TheHolby City


Aktualizace osobnostního profilu Georgina Leonidas: 28.11. 2023 06:40