Tomáš Lipský 34 let


Tomáš Lipský se narodil 16. dubna 1990 v Praze. Je vnukem uznávaného režiséra Oldřicha Lipského. Poprvé se objevil ve filmu MACH, ŠEBESTOVÁ A KOUZELNÉ SLUCHÁTKO (2001), režiséra Václava Vorlíčka. O dva roky později se objevil v Troškově komedii KAMEŇÁK, kde si zahrál sprosťáka Pepíčka Nováka, který neomylně komentuje dění v rodině i v městečku a svým rodičům připraví nejednu pernou chvíli.

Drobný brýlatý Tomáš, připomínající spíš hloubavého vzorňáka, se na natáčení zjevně dobře bavil a sbíral herecké zkušenosti. Prohlásil totiž, že by jednou chtěl být hercem, a to hercem komediálním. Rád by hrál v podobných komediích jako jeho prastrýc Lubomír Lipský (ČTYŘI VRAŽDY STAČÍ, DRAHOUŠKU nebo ŠEST MEDVĚDŮ S CIBULKOU), které točil jeho děda Oldřich Lipský.

Tomáš Lipský si ještě zahrál v pokračování KAMEŇÁK 2  a KAMEŇÁK 3. V současné době studuje na Vyšší odborné škole filmové v Písku obor kamera. Také přijal roli ve filmu KAMEŇÁK 4, avšak již v režii Jána Nováka, nikoli Zdeňka Trošky.


16.4.1990
Praha, Československo
Tomáš Lipský csfd

Ztraceni v rájiKameňák 4Kameňák 3Kameňák 2KameňákMach, Šebestová a kouzelné sluchátkoFilm o filmu: KameňákBo HaiDo naha!Jeden ostrejPolicie Modrava Jaroslava SoukupaBod varuMašťácká operaPlus jedenBalansJámaMůj důmNeznám hladinuChci být jako tyKytkaStínBábaZlatá mřížHodina zpěvu


Aktualizace osobnostního profilu Tomáš Lipský: 20.2. 2024 16:03