Noel Gallagher 56 let


"To work with members of your family is pretty difficult especially when one of the members of your family is Liam Gallagher."

Hudba jej provázela celým životem, ve 12 letech začal hrát na kytaru a první skladba, kterou se naučil byla 'House Of The Rising Sun', a od té doby svůj talent rozvíjel především ve vlastní tvorbě. Nejvíce jej ovlivnila tvorba britských kapel The Smiths, The Stone Roses a samozřejmě také The Beatles.

V mládí projezdil svět jako rowdie (měl na starosti bubny) se skupinou Inspiral Carpets. V roce 1992 při jedné z přestávek mezi turné zjistil, že jeho bratr Liam zpívá v kapele (původní název byl The Rain) a nabídl se, že se přidá jako hlavní kytarista a především textař/skladatel. To byly začátky kapely, která se v 90. letech postarala o celosvětové šílenství. Její jméno zní OASIS.

Oasis se nějaký čas potloukali po klubech a menších vystoupeních, jejich unikátní styl však pomalu přicházel do povědomí kritiků. V roce 1994 se na ně šel podívat šéf labelu Creation Records Alan McGee a nedlouho poté vydala kapela první singl SUPERSONIC následovaný studiovým albem s názvem DEFINITELY MAYBE (1994), druhý počin WHAT'S THE STORY (MORNING GLORY) (1995) kapelu dostal na špičku světového žebříčku, následně bylo vyhlášeno Nejlepším albem roku (1996) a v roce 2010 Nejlepším britským albem za posledních 30 let. Během 18 let, kdy spolu Oasis hráli vytvořili 7 desek, s Noelem stále jako hlavním skladatelem a producentem. Žádné následující album se však nevyrovnalo úspěchu prvních dvou desek. Třetí album BE HERE NOW (1997) je i samotným Noelem často zatracováno, ačkoliv oddaní fanoušci si v něm našli to své. Dále pokračují s STANDING ON THE SHOULDERS OF GIANTS (2000), HEATHEN CHEMISTRY (2002), DON'T BELIEVE THE TRUTH (2005) a poslední DIG OUT YOUR SOUL (2008).


26.5.1967
Longsight, Manchester, England, Velká Británie
Noel Gallagher csfd

Noel Gallagher: Sitting Here in SilenceŠílené krávyLive from the LighthouseNoel Gallagher's High Flying Birds: Live in ManchesterKdyby zdi mohly zpívatMick Fleetwood & FriendsOasis Knebworth 1996The Bee Gees: How Can You Mend a Broken HeartDennis and LoisGorillaz: Reject False IconsLiam Gallagher: Jak to byloAll or Nothing: Manchester CityAmerika po roce 2000Coldplay: A Head Full of DreamsAmerická 90. létaU2 - Live in LondonOasis in Their Own WordsOasis: SupersonicRussel Brand: Znovuzrození?Autopsy: The Last Hours OfDownloadedWho Shot Rock & Roll: The FilmBanksy: Exit Through the Gift ShopBlue Moon RisingUpside Down: The Creation Records Story...Sings the BeatlesPeter Green: 'Man of the WorldMTV Live: Oasis Live from WembleyLord Don't Slow Me DownCoachellaGeorge Michael: A Different StoryBlood on the TurntableOasis: Definitely MaybePříběh pop music a politikyImportance of Being Morrissey, ThePříběh pop musicHellraisersOasis: Familiar to MillionsWho Live at the Royal Albert Hall, TheIt's SladeTop TenOasis: Right Here Right NowOasis:... There and ThenOasis: Live by the SeaNoel Gallagher’s High Flying Birds - Do The DamageAKA... What a LifeOasis - The Importance Of Being IdleOasis - Little By LittleOasis - Stop Crying Your Heart OutOasis: Sunday Morning CallOasis - All Around The WorldOasis - Stand By MeOasis - Champagne SupernovaOasis - Don’t Look Back In AngerOasis - WonderwallThe Smokin' Mojo Filters - Come TogetherOasis - WhateverOasis: Time Flies 1994-2009


Aktualizace osobnostního profilu Noel Gallagher: 26.4. 2024 04:24