David Bailie 0 let


David Bailie je současný britský herec. Narodil se v roce 1937 v Jižní Africe a dále žil se svou rodinou v Rhodesii (na území dnešního Zimbabwe), kde chodil do internátní školy v Svazijsku. Už ve věku 18 let se stal jeho první hereckou zkušeností amatérský snímek Doktor v domě. Ten ho přesvědčil, aby se herectví i na dále věnoval. Když vyšel ze školy, začal pracovat v bance. V roce 1958 podnikl svojí první cestu z Rhodesie do Anglie, kam se o dva roky později přistěhoval a zahrál si zde svojí první malou roli ve filmu PLAMENY V ULICÍCH.

Z osobních důvodů pak měl pauzu ve své herecké kariéře a v roce 1990 se vrátil k herectví. V polovině 1990 poté, co hrál po boku Briana Glovera v The Canterbury Tales se vrací jako anglický soudce ve filmu THE MESSENGER: THE STORY OF JOAN OF ARC (1999 ) a také jako Engineer ve filmu GLADIÁTOR (2000). Jeho nejzásadnější role je role němého piráta Cottona ve filmu PIRÁTI Z KARIBIKU (2003).

David Bailie je také profesionální fotograf, který se zaměřuje na portrétní fotografie.


2.11.2023
Jihoafrická republika
David Bailie csfd

In the TrapJack staví důmThe BeyondThe TimberTravellerPiráti z Karibiku: Na konci světaPiráti z Karibiku: Truhla mrtvého mužePiráti z Karibiku: Prokletí Černé perlyAttilaGladiátorJohanka z ArkuOstrov hrdlořezůThe First Part of King Henry the Fourth, with the Life and Death of Henry Surnamed HotspurGolden RendezvousLegend of the WerewolfLittle Minister, TheLove's Labour's LostSon of DraculaOživlé zloJindřich VIII. a jeho šest ženAll's Well That Ends WellPlameny v ulicíchBlakes 7Churchill's PeopleWarshipThe RegimentRansom for a Pretty GirlSoftly SoftlyBBC Play of the MonthDoctor WhoArtificio ConcealEvery Occupation Needs a PartyEddie ProctorPirates of the Caribbean: Tales of the Code: WedlockedStarfly


Aktualizace osobnostního profilu David Bailie: 2.11. 2023 20:05