Akihito Jagi 47 let


Akihito Yagi se narodil 5. dubna 1977 ve městě Naha na ostrově Okinawa v Japonsku. Akihito je synem mistra karate-do Meitatsu Yagi, Hanshi, 10. Dan (1947) a velmistra karate-do Meitoku Yagi, Hanshi, 10. Dan (1912-2003). Rodina Yagi náleží k velmi staré rodové linii, která na Okinawu připlula z Číny jako vyslanci čínského císaře v roce 1392. Tato mise je na Okinawě známa jako "36 rodin", které se usadili ve vesnici Kume. Kume je dnes pulsující městskou čtvrtí města Naha, ale rodina Yagi zde stále bydlí. Nejslavnější prapředek rodiny byl generál Teido Yana, který řídil obranné operace přístavního města Naha v roce 1609 proti velmi silnému japonskému samurajskému rodu Sacuma z Kjúšů. Generál přesile podlehnul, neboť vojsko tehdejšího království Rjúkjú nebylo příliš silné, ale nepodlehnul nátlaku podepsat vazalskou přísahu a tak byl jak jediný sťat.

Z filmografie je zřejmé, že natočil čtyři filmy, přičemž poslední byl uveden do kin v říjnu loňského roku. Asi nejúspěšnějším snímkem je film Kuro obi (Černý pás), kde hrál jednu z hlavníhch rolí, přičemž film byl přijat kritikou i příznivci bojových umění velmi kladně, neboť zde bylo představeno reálné a pravdě odpovídající karate.

Kromě karate a filmu se Akihito věnuje rockové hudbě, kdy vede kapelu Vocal of Rock Band Ryukyu Free Style, kde hraje na kytaru. Své popularity na Okinawě využívá i k natáčení reklam, jako například reklama na pivo Orion ze stejnojmenného okinawského pivovaru. Akihito má bratra Akihira.


19.4.1977
Okinawa, Japonsko
Akihito Jagi csfd

Rjúkjú Battle RoyaleNávrat Chen ZhenaHai kikku gáru!Černý pásek


Aktualizace osobnostního profilu Akihito Jagi: 19.4. 2024 23:55