JeeJa Yanin 40 let


Jeeja Yanin, vlastním jménem Yanin Vismitananda se narodila 31. března 1984 v Bangkoku do nepříliš bohaté rodiny. Jako malá bývala velmi slabé dítě které často sužovaly nemoci, ve 12 letech ji proto matka přihlásila do školy tehdy velmi populárního Taekwonda. To se Yanin velmi zalíbilo a už za dva roky získala černý pás a později aby si přivydělala začala sama Taekwondo vyučovat. Jen díky výdělkům z vyučování se po dokončení střední školy mohla přihlásila na univerzitu Kasem Bundit v Bangkoku, kde začla studovat obor Film a digitální média.

Poté ji však jeden známý poradil aby šla na konkurs do nového filmu Panny Rittikraie, KERD MA LUI (Born to Fight, 2003). Doufajíc že by mohla získat některou z vedlejších rolí se tam vydala a předvedla své umění. Týden poté ji zavolal asistent Panny Rittikraie aby se dostavila do studia natočit ukázku svých bojových dovedností pro Prachyu Pinkaewa. Ten byl jejími schopnostmi uchvácen a proto za další dva týdny poté již podepisovala smlouvu s Pinkaewem a Somsakem Techaratanaprasertem, šéfem Sahamongkol Film. Měla hrát hlavní roli autistické dívky v chystaném filmu Prachyi Pinkaewa CHOCOLATE a pod vedením Panny Rittikraie a Tonyho Jaa započal její více než dva roky trvající výcvik bojového umění Muay Thai. Součástí její přípravy však bylo také naučit se chovat jako autistka, sledovala proto filmy jako Rain Man a Forrest Gump, a navštěvovala ústavy pro autistické děti. V roce 2006 konečně započlo samotné natáčení, při kterém utrpěla několik zranění, včetně jednoho vážnějšího kdy ji protivník kopl do oka. Po premiéře na začátku roku 2008 film sklidil obrovský úspěch v Thajsku i v zahraničí a Jeeja se okamžitě stala hvězdou. Za svou roli dostala několik ocenění a začala se objevovat na obalech časopisů a v televizních show.

Nezůstalo však jen u Chocolate, hned následující rok získala hlavní roli v akčním snímku JEEJA DEU SUAY DOO (Raging Phoenix) režiséra Rashane Limtrakula, jež předtím pracoval jako střihač na Chocolate. Oproti tomu však film nezaznamenal až tak velký úspěch. Kromě akce si vyzkoušela i komediální roli v režii populárního komika Petchtaie Wongkamlaa ve filmu JAKKALAN (This Girl Is Bad-Ass, 2011), i zde se však neobešla bez několika bojových scén. Znovu se dostala pod taktovku Prachyi Pinkaewa v thajsko-korejském koprodukčním filmu THE KICK (2011), ve kterém se vrátila ke svým začátkům. Hraje totiž mystryni v Taekwondo, jež spolu se svým strýcem pomáhá korejské rodině na útěku před mafií. Dalšími filmy, znovu v režii Prachyi Pinkaewa mají být CHOCOLATE 2, pokračování natáčené v Japonsku a TOM YUM GOONG 2, ve kterém se objeví po boku svého slavnějšího kolegy Tonyho Jaa.


31.3.1984
Bangkok, Thajsko
JeeJa Yanin csfd

Trojitá hrozbaEurope RaidersOversize.. Thalai PhungHard Target 2Nikdy to nevzdávej 3Ta Bang MarnTom Yum Goong 2Jak Ka RanWon Dohndte!!Jija deu suay dooDuch bojeMonkey TwinsPolosvětyRuk Ham PromoteKawao Tee BangplengJourney Club


Aktualizace osobnostního profilu JeeJa Yanin: 6.11. 2023 18:58