Lars Ulrich 60 let


Lars ulrich je bubeník a zakladatel skupiny Metallica. Kapela vznikla v roce 1982 v San Franciscu. Lars pochází z Dánska, následoval svého otce ve sprotovní kariéře a to hraní tenisu. Dostal se dokonce mezi TOP10 nejlepších hráčů Dánska.

Na ni odpověděl skvělý kytarista James Hetfield a spolu založili tehdy ještě garážovou kapelu Metallica. později s k nim přidal Dave Mustaine a Cliff Burton. Dave však později kvůli drogám vyhodili a na jeho místo nastoupil Kirk Hammet z kapely Exodus. V roce 1983 nahráli první album Kill 'em All, rok na to Ride the lightning, dále Master of puppets roku 1986. Bohužel toho roku se stala nešťastná nehoda. Při cestě z norského turné se autobus s Metallicou kvůli naledí převrhl. Všichni vyvázli živí až na basáka Cliffa Burtona. Pro Metallicu to byl obrovský šok a málem se rozpadla. Naštěstí to Lars nedovolil a udržel kapelu pohromadě. Našli si nového basáka Jasona Newsteda a nahráli album And Justice for all (1989). Po té nastoupil přelomový rok 1991 a Metallica změnila styl hraní. Nahráli desku pod názvem Black Album, ze kterého pochází spousta známých skladeb jako například Nothing else matters.

Později nahráli alba Garage INC, Load, ReLoad, a SaM což je živý přenos z koncertu, který Metallica hrála se symfonickým orchestrem pod vedením Micheala Kamena. V roce 2000 basák Jason Newsted odchazi z kapely kvuli hadkam s frontmanem kapely Jamesem Hetfieldem. Metallica prožívá velmi kritické období Hetfield odchází na léčení. Lars Ulrich a Kirk Hammet nevědí co dělat. Do roku 2003 se v Metallice nic nedělo. Až po té se konečně sebrali a ztěží nahráli desku St. Anger, která je skutečně přeplněná hněvem. Metallica si najde nového basáka Roberta Trujilla a v roce 2008 nahrávají pecku Death Magnetic, kdy jde slyšet, že Metallica je opět na nohou a vrací ke slavným kořenům. Do dnes pořádají turné a existují už přes 25 let. Vyráli několik cen, a josu dnes jednou z nejúznávanějších kapel dnešní rockové a metalové muziky.


26.12.1963
Gentofte, Dánsko
Lars Ulrich csfd

Radio DreamsMetallica: Through the NeverHemingway a GellhornováDostaň ho tamAmazing Adventures of Pleaseeasaur, TheDarwinovy cenyMiliardySimpsonoviBarbar DaveMetallica: 72 Seasons - Global PremiereMetallica: M72 World Tour Live from Texas - Night 1Metallica: M72 World Tour Live from Texas - Night 2Metallica Presents: The Helping Hands ConcertMůj život jako Rolling StoneWhat Drives UsWoodstock 99: Mír, láska a běsněníPříběhy písníLong Live Rock... Celebrate the ChaosMetallica & San Francisco Symphony: S&M²Murder In The Front Row: The San Francisco Bay Area Thrash Metal StoryAmerika po roce 2000Brian Johnson: Rock na cestěThe Ritchie Blackmore StoryLennon or McCartneyMade in Japan - The Rise of Deep Purple Mk IIMetallica: Quebec MagneticSaxonPříběh heavy metaluSå jävla metalLemmy ForeverThe Big 4 Live from Sofia, Bulgaria25 let Rokenrolové síně slávyIron Maiden: Flight 666Jak klip zabil rozhlasovou hvězduMetallica - koncert v NimesMetallica: Fan Can Six - Copenhagen 2009Metallica: Orgullo pasión y gloria. Tres noches en la ciudad de México.Anvil! The Story of AnvilMetallica: The Making of Death MagneticGlobal MetalGet ThrashedNotNaSlavná alba: Motörhead - Ace Of SpadesThe Work of Director Anton CorbijnWhen Metallica Ruled the WorldMetallica: Some kind of monsterMTV Icon: MetallicaMetallica: St. Anger RehearsalsSlavná alba: Metallica - MetallicaS & M: Metallica with Michael Kamen Conducting the San Francisco Symphony OrchestraSNL: 25 Years of MusicMetallica: Cunning StuntsTop TenBehind the Music


Aktualizace osobnostního profilu Lars Ulrich: 30.10. 2023 12:27