Helena af Sandeberg 52 let


Myslím, že většina mužů si nějak takhle představuje typickou Švédku: drobná postava, hustá blond hříva, modré oči, dokonalá ňadra a tělo bohyně (no alespoň já si ji takhle představuji už od svých dvanácti let, kdy jsem viděl film Tři Švédky v Tyrolích :o)) Herečka Helena af Sandeberg všechny tyto podmínky splňuje do puntíku, včetně skutečnosti, že pochází ze Švédska. Narodila se 1. září 1971 v Solně (což je samosprávná obec v rámci hlavního města Stockholm), avšak dětství prožila v Rotebro, což je pro změnu taky u Stockholmu.

V novém miléniu pak přišel thriller KONTRAKT a komediální seriál HEJA BJÖRN. Rok 2005 pak byl pro Helenu tím úplně nejúspěšnějším. Jednak se provdala za herce Alexandera Mørk Eidema a porodila mu syna, a jednak získala titulní roli ve snímku úspěšném nejen v rodném Švédsku, ale i za hranicemi, a to v retro dramatu KIM NOVAKOVA SE V GENESARETSKÉM JEZEŘE NIKDY NEKOUPALA. Poté šla její kariéra strmě vzhůru. Objevila se ve Švýcarském romantickém snímku I WAS BRIDE A SWISS BANKER, Norské komedii MARS AND VENUS (oba 2007), Švédském thrilleru ISCARIOT a Španělsko-Švédské komedii MAÑANA (oba 2008). V současné době rovněž ztvárňuje dramatické role v divadle a účinkuje v seriálu OSKYLDIGT DÖMD.


1.9.1971
Råsunda, Solna, Stockholms län, Švédsko
Helena af Sandeberg csfd

Bröllop, begravning och dop - filmenEld och lågorLyckligare kan ingen varaAlenaFörtrolighetenBlondieHypnotizérMörkt vattenCornelisMañanaIscariotI Was a Swiss BankerMars & VenusKim Novaková se v Genezaretském jezeře nikdy nekoupalaOkamžitý nápadPtačí chřipkaHonDěti nosí Santa ClausZingo9 millimeterEllinors bröllopMeningen med livetŽivot na předměstíTěstoRobssonsAlexFinaste familjenTekutý písekDen döende detektiven


Aktualizace osobnostního profilu Helena af Sandeberg: 31.10. 2023 13:49