Martin Trnavský 54 let


Třebaže dětským snem autora, producenta a principála divadelního spolku Frída bylo dělat nosiče v Tatrách a třebaže poté chtěl – dle vzoru svého otce – studovat Fakultu tělesné výchovy a sportu, kde by mohl dobře zúročit svoje dlouholeté zkušenosti z mnoha sportů, je tento, na mnoha společenských polích života aktivní muž, především výborný divadelní herec.

Prvním ze seriálů, kde jej čeští diváci mohli vidět, byly ČETNICKÉ HUMORESKY (2003). Po účinkování v tomto úspěšném seriálu následovala role právníka Egona Rajtra ve SVĚTLECH PASÁŽE (2007), která mu mnoho ale věhlasu ani pocitu z dobře vykonané práce asi nepřinesla. Jakožto architekt Jan Haken v dalším z řady nijakých, zato nekonečných televizních seriálů, ORDINACI V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ také neoslnil. Naštěstí jej ve filmovém a televizně-filmovém světě lze vidět i v mnohem lepších rolích – MUŽ V ŘÍJI (2008) a NA ROZCHODNOU (2009) a v neposlední řadě v úspěšném filmu PRAVIDLA LŽI (2006).

O své dramatické práci Martin Trnavský říká: „Herectví je velmi očisťující pro emotivního člověka, jako jsem třeba já, který potřebuje vstřebané věci ventilovat. Baví mě pozorovat a mít názor. Nejsem jen zaměstnanec divadla, rovnou se ho snažím vytvářet."


8.3.1970
Brno, Československo
Martin Trnavský csfd

Tchyně a uzenýMuži v říjiNa rozchodnouMuzikaPravidla lži24Požírač medvědůPo letechJedna rodinaŠéfkaTemný KrajPrvní republikaČetníci z LuhačovicVšechny moje láskyKriminálka AndělNevinné lžiObchoďákOrdinace v růžové zahraděPanelákOrdinácia v ružovej záhradeSvětla pasážeČetnické humoreskyDetektiv Martin Tomsa


Aktualizace osobnostního profilu Martin Trnavský: 31.10. 2023 15:25