Flavio Bucci (1947 - 2020)


Flavio Bucci se narodil v italském Turíně 25. května 1947. Své herecké vzdělání získal na herecké škole “Scuola del teatro Stabile di Torino“. Nejprve studoval práva na vysoké škole, pak odešel do armády a následně si našel práci v Římě.

Ve filmu se objevuje roku 1976 ve snímku AGNES JDE NA SMRT ( L´AGNESE VA A MORIRE). Společně s ním zde můžeme vidět Ingrid Thulin či Michele Placida. Ve filmu Daria Argenta SUSPIRIA (1977) výborně ztvárnil Daniela slepého pianistu. Rolí, kterou je třeba připomenout je jistě Bastiano v Monicelliho komedii MARKÝZ DEL GRILLO, kde v hlavní dvojroli zazářil Alberto Sordi. Dále jsme ho mohli vidět například ve filmech TEX E IL SIGNORE DEGLI ABISSI (1985) v roli Kanase, TESTE RASATE (1993) jako Riccarda či v dramatu IL SILENZIO DELL´ALLODOLA (2005), zde v roli ředitele věznice. V roce 2008 ztvárnil Franca Evangelistu ve filmu BOŽSKÝ (IL DIVO), tento snímek byl poprvé představen v Cannes 25. Května 2008. V roce 2010 pak hraje v dramatu LA SCOMPARSA DI PATO.

U nás je jistě známá Jakubiskova strašidelná pohádka PEHAVÝ MAX A STRAŠIDLÁ, kde se Flavio Bucci setkal s velkou řadu výborných českých a slovenských herců. Následně se objevil i v rozšířené verzi této pohádky a to v seriálu TETA.

Flavio Bucci zatím odehrál něco přes osmdesát rolí. Roku 1978 obdržel na Montréal World Film Festivalu cenu pro nejlepšího herce za LIGABUE. O rok později obdržel za stejnou roli také Stříbrnou stuhu (ocenění italského národního svazu filmových novinářů). V roce 1998 pak obdržel ještě on a režisér Sergio Russo „Special mention“ za krátkometrážní snímek LA CARABINA (1997).


25.5.1947
Torino, Itálie
18.2.2020
Passoscuro, Itálie
Flavio Bucci csfd

PsychedelicSenza far rumoreSassiwoodCredo in un solo padreIl grande passoAgadahIl vangelo secondo MatteiLa grande RabbiaBuio intorno, IlBorder LineLa scomparsa di PatòFly LightBožskýMorte di pietra, LaLezioni di voloSilenzio dell'allodola, IlCaterina ve velkoměstěLettere al ventoVolesse il cieloLucignoloMuzunguFrigidaire - Il filmI miei più cari amiciFratelli coltelliQuando le montagne finisconoSkinheadsTati, já jsem pornohvězda!Anni 90Einer stirbt bestimmtPierino StecchinoAndělé mociMilionová pojistkaPosta in gioco, LaIl giorno primaIl mistero del panino assassinoL'ingranaggioPehavý Max a strašidláSecondo Ponzio PilatoDva životy Matii PascalaTex a pán temnotŽena snůSogno di una notte d'estateInceneritore, L'Kouzelný vrchCaso Graziosi, IlMarkýz del GrilloMatlosaMaledetti vi ameròPrete di Caltagirone, IlUomini e noAmmazzare il tempoGegè BellavitaUzavřený kruhDove volano i corvi d'argentoLigabueSuspiriaUna spirale di nebbiaL'Agnese va a morireLa OrcaGiorni della chimera, I


Aktualizace osobnostního profilu Flavio Bucci: 24.2. 2024 16:35