Steven Van Zandt 73 let


Steven Van Zandt je americký zpěvák, skladatel, producent, hudebník, herec, DJ a aktivista. Narodil se ve znamení Střelce do rodiny italských přistěhovalců, protože jeho prarodiče pocházeli z italské Kalábrie. Narodil se jako Steven Lento na předměstí Bostonu ve městečku Winthrop v americkém státě Massachusetts. Po rozvodu s jeho otcem se jeho matka podruhé vdala za Williama Brewstera Van Zandta, a tak oba převzali jeho příjmení. V sedmi letech se společně se svou novou rodinou přestěhovali do městečka Middletown Township v americkém státě New Jersey.

V roce 1992 napsal a produkoval skladbu „All Alone on Christmas“ pro soundtrack k filmu Chrise Columbuse Sám doma 2: Ztracen v New Yorku. Skladatelská a produkční činnost ho natolik bavila, že si v roce 2004 založil vlastní nahrávací společnost s názvem „Wicked Cool Records“.

Od roku 1999 se objevoval na televizních obrazovkách jako majitel striptýzového klubu Silvio Dante v mafiánském kriminálním seriálu Rodina Sopránů. Byla to jeho první herecká zkušenost, ale zdaleka ne poslední, jelikož díky tomuto seriálu si ho vybrali do titulní role norského seriálu Lilyhammer, který je taktéž z mafiánského prostředí a kde si zahrál hlavní postavu newyorského mafiána Franka Tagliana, který se chce schovat před svými kumpány v norském olympijském městečku Lillehammer. A do třetice si zahrál opět v mafiánském snímku s názvem Irčan postavu zpěváka Jerryho Valea. Jeho drsný italský vzhled ho předurčuje k rolím z mafiánského podsvětí, ale také jeho jizvy na hlavě, které byly způsobeny autonehodou z mládí, kdy prolítl předním sklem a rozbil si hlavu. Od té doby nosí klobouky a šátky, aby zakryl tyto jizvy.

V 80. letech vytvořil skupinu aktivistů bojujících proti apartheidu v Jižní Africe s názvem „Artists United Against Apartheid“. Shromáždil více než padesát umělců k nahrání alba „Sun City“, který vydělal pro tuto věc více než milion amerických dolarů. Mezi těmito umělci byli např. Bob Dylan, Peter Gabriel, Miles Davis, Bruce Springsteen ad. Jeho aktivistická činnost pokračovala při záchraně deštných pralesů a také v boji proti americkým vojenským zásahům v regionu Střední Ameriky.


22.11.1950
Winthrop, Massachusetts, USA
Steven Van Zandt csfd

IrčanVánoční kronikaLilyhammerRodina SopránůBill Stanton ProjectHotel CæsarDark Side of the '90sTohle je popBruce Springsteen’s Letter to YouAsbury Park: Riot, Redemption, Rock & RollChuck BerryRumble: The Indians Who Rocked The WorldAmerická 70. létaNordic NoirSid Bernstein Presents...25 let Rokenrolové síně slávyBurning Down the House: The Story of CBGBRock and Roll Hall of Fame Live: Sweet EmotionGodfather WorldMaking 'Cleaver'


Aktualizace osobnostního profilu Steven Van Zandt: 3.11. 2023 05:48