Marek Daniel 52 let


Marek Daniel se narodil 13. září 1971 v Praze. Na základní škole příliš nevynikal, tak místo nástupu na učiliště, volil dřevařskou průmyslovku ve Volyni. Po maturitě v roce 1990 začal na brněnské JAMU studovat obor loutkoherectví, ze kterého ve třetím ročníku přestoupil na činoherní herectví. Po dostudování v roce 1995 nastoupil do stálého angažmá brněnského HaDivadla (Smrt Huberta Perny, Král Ubu, Hvězdy na vrbě, Jób, Král Oidipus, Deadwood, Lulu), kde už ale hostoval během studií. Spolu s ním tam nastoupili i Pavel Liška a Josef Polášek. O rok později i Tomáš Matonoha. Hostoval v Dejvickém divadle ve hře Miroslava Krobota Sirup a následně v hanbaté moralitě Věry Chytilové Vyhnání z ráje. Účinkuje ještě i na jiných scénách. V Praze (Divadlo Archa), v Brně (Divadlo Husa na provázku). Podílí se na uměleckých aktivitách Pánského Pěveckého Sdružení Extrémního Folklóru Krása.

Působil v seriálech DETEKTIV MARTIN TOMSA a ČETNICKÉ HUMORESKY. Společně s Pavlem Liškou, Janou a Lumírem Tučkovými je průvodcem televizním cyklem Kinetická encyklopedie Všehomíra. V roce 2004 byl společně s Tomášem Matonohou průvodcem předávání cen Elsa. Naposledy se objevil v seriálu SOUKROMÉ PASTI.


13.9.1971
Praha, Československo
Marek Daniel csfd

SuchoGrand PrixZátopekPrezident BlaníkČertí brkoBába z leduCo v detektivce nebyloPolski filmAlois NebelRodina je základ státuSráčiProtektorVenkovský učitelDoblba!ŠtěstíHorem pádemVaterland - Lovecký deníkNuda v BrněDivoké včelyParalelní světyUniformaVyhnání z rájePřeveliké klanění právě narozenému Jezulátku aneb BetlémVašek Nešika a Šikulka ŠikovnáStůj, nebo se netrefím!KoljaOsadaOdznak VysočinaPřípady mimořádné MartyBoženaTřídní schůzkaRepublika BlaníkSkautská pošta 1918Dáma a KrálKancelář BlaníkTátové na tahuSvět pod hlavou


Aktualizace osobnostního profilu Marek Daniel: 13.12. 2023 18:32