Eddie Stone


Seržant Eddie Stone se narodil ve Skotsku v šedesátých letech. Dětství strávil v Cambeltownu v Argilshire. Jako mladík si užíval rybaření a pobíhání po kopcích poblíž Summerhill.

Nakonec se díky své silné vůli a fyzické zdatnosti Stone přidal k SAS. Prošel několika fázemi výcviku a sloužil v B&G eskadře 22 oddílu SAS. Jednotku opustil v listopadu 1989. Během své služby Eddie navštívil dálný a střední východ, jižní a střední Ameriku, Falklandy a Severní Irsko. Při své službě se specializoval na výsadky a rychlou, tichou infiltraci za nepřátelskou linii.

Po opuštění jednotky se Eddie dobře adaptoval zpět do civilního života a pracoval jako pošťák a dělník na stavbě. Nemohl se však zády otočit k životu, který vedl tolik let a tak začal v Jižní Africe trénovat protipytláckou jednotku. Byl bodyguardem Nelsona Mandely. Nakonec začal pracovat pro IBSSA (International Bodyguard and Security Services Associations) a v roce 2004 se z něho stal vedoucí instruktor.

V roce 2002 se Eddie poprvé objevil před kamerou v dokumentárním seriálu SAS: "Máte na to?" O rok později natočil pro televizi BBC SAS: "Survival Secrets". V seriálu společně s Johnem McAleesem, prostřednictvím několika fiktivních misí, odhalují důvody, proč je Special Air Service nejlepší a nejuznávanější speciální jednotkou na světě.

Eddie Stone csfd

SAS: Strategie přežitíSAS: Máte na to?


Aktualizace osobnostního profilu Eddie Stone: 15.3. 2024 16:38