Guillaume Depardieu (1971 - 2008)


Herec Guillaume Jean Maxime Antoine Depardieu se narodil 7. dubna 1971 v Paříži. V tomto případě netřeba příliš představovat jeho otce Gérarda Depardieu po jehož boku se objevil v řadě filmů a seriálů francouzské provenience. Rodina Depardieu je ryze herecká, což dokazuje také matka Elisabeth a zejména sestra Julie, která se mimojiné objevila v holywoodském akčním filmu Křižovatka smrti 3 – Tentokráte v Paříži (2007). Guillaume si v prosinci 1999 po tříměsíční známosti vzal za ženu Elise Ventre a v lednu 2001 se jim narodila dcera Luise. V kompletním výčtu bychom neměli opomenout nevlastní sestru Roxanne narozenou v roce 1992 jež má otec Gérard s herečkou Karine Silla.

Guillaume Depardieu má na svém kontě celou řadu filmů a seriálů z nichž za zmínku určitě stojí VŠECHNA JITRA SVĚTA (1991), čtyřdílné série HRABĚ MONTE CRISTO (1998) a BÍDNÍCI (2000), drama ÚNOSCE (2002), následovaly další historické série NAPOLEON (2002) a PROKLETÍ KRÁLOVÉ (2005). Ve výše uvedených filmových počinech hrál většinou prim slavný otec Gérard, což ovšem neplatí v adaptaci Balzacova románu NESAHEJTE NA SEKERU (Vévodkyně z Langeais) (2007).

Soukromý život Guillaume Depardieu by si sám zasloužil zfilmování. Tento talentovaný herec a muzikant měl v mládí problémy se zákonem, nějaký čas si dokonce pobyl ve vězení za krádeže a pašování heroinu, to bylo v roce 1993. Několikrát ho za mříže přivedlo řízení pod vlivem alkoholu, naposledy v roce 2001, ale to podstatné se odehrálo v roce 1995, kdy si vyjel na motorce a z auta, které jelo před ním, vypadl kufr, který mu způsobil nehodu. Guillaume podstoupil celkem 17 operací pravého kolene. Při jedné z nich se mu do něj dostala bakteriální infekce a v roce 2003 se po letech života v nesnesitelných bolestech, které se podstatně podepsaly na jeho špatném psychickém stavu, rozhodl pro amputaci, která ho zbavila bolestí a dle jeho vlastních slov mu opět vrátila psychickou pohodu. Z dob před amputací pochází další pověstný indident, kdy Guillaume vytáhl zbraň a vystřelil na svého známého, se kterým popíjel v baru a který měl mít nemístné poznámky na jeho ošuntělý styl oblékání. Událost byla samozřejmě hojně propírána v médiích a otec Gérard, s nímž měl od mládí velice problematický vztah, veřejně svého syna zavrhnul. Guillaume si také neodpustil kritiku a pokračoval ve veřejné slovní válce.

Po amputaci nohy Guillaume pustil do světa zprávu, že již ztratil chuť do hraní a že se bude raději zabývat psaním, sochařstvím a vínem. Přesto ovšem ještě několik filmů natočil.


7.4.1971
Paříž, Île de France, Francie
13.10.2008
Garches, Francie
Guillaume Depardieu csfd

Au voleurCesta za horizontChâteau en SuèdeLes InséparablesO válceStellaVersaillesFrancieLes Yeux bandésNesahejte na sekeru (Vévodkyně z Langeais)Strach(y) ze tmyCélibatairesMiladyProcessLe Pharmacien de gardeComme un avionKůže andělaÚnosceValium, Prozac a ExtázeZaidina pomstaDétour, LeElle et lui au 14e etageProdavači pískuPola X...Comme elle respireAlliance cherche doigtMartheRickyLes ApprentisL'histoire du garçon qui voulait qu'on l'embrasseCible émouvanteVšechna jitra světaTaggersProkletí královéNapoleonBídníciHrabě Monte CristoL'@mour est à réinventerLe LyonnaisЯ – Катя ГолубеваGuillaume Depardieu - Es ist die Hölle!La traversée du désir60 jours, 60 nuitsAquarium, L'Sans titreRetourOn ne peut pas plaire à tout le mondeTout le monde en parle


Aktualizace osobnostního profilu Guillaume Depardieu: 30.10. 2023 11:32