Peter Dinklage 54 let


Peter Dinklage se narodil 11. června 1969 v Morristownu, ve státě New Jersey. Je vegetarián. Pokud je ve filmu vidět, jak jí nějaké jídlo s masem, pokaždé jde pouze o tofu. Peter má nemoc zvanou achondroplasia. Jde o formu nanismu (trpasličí vzrůst), kdy je tělo dobře formováno, pouze dlouhé kosti v nohách a rukách nedorůstají patřičné délky. Oba jeho rodiče (pojišťovací agent a učitelka v hudební škole) i jeho starší bratr John (houslista) jsou normálně vysocí. Peter navštěvoval Bennington College ve Vermontu a v roce 1991 promoval s titulem v dramatickém herectví.

Peter je také aktivním hercem v divadle off-Broadway, kde si zahrál v takových hrách jakými jsou "I Wanna Be Adored", Jonathan Marc Shermanův "Hollywood", "Imperfect Love" nebo "A Misty Christmas". Sám také rád píše divadelní hry, mezi které patří například "Frog" (1990). V roce 2004 se zasnoubil s divadelní režisérkou Ericou Schmidt. O něco později vzali.


11.6.1969
Morristown, New Jersey, USA
Peter Dinklage csfd

Beg the DevilThe Wild BunchBrothersHunger Games: Balada o ptácích a hadechShe Came to MeThe Toxic AvengerTransformers: Probuzení monsterAmerican DreamerCyranoCroodsovi: Nový věkJako v bavlnceAngry Birds ve filmu 2V kapradí: FilmAvengers: Infinity WarI Think We're Alone NowMá večeře s HervémRememoryTři KristovéTři billboardy kousek za EbbingemAngry Birds ve filmuŠéfkaPixelyTaxiAž na dnoThe Angriest Man in BrooklynX-Men: Budoucí minulostKnights of BadassdomMuž na míruDoba ledová 4: Země v pohybuMalý kousek nebeHorší než smrtI Love You TooPete Smalls Is DeadPoslední boj Ransoma PrideaSaint John of Las VegasLetopisy Narnie: Princ KaspianAscension DayHorší než smrtSuperpesDokažte mi vinuLittle FugitivePenelopeThe Limbo RoomUltraBaxterEscape ArtistsFortunesLassieTesting BobSurviving EdenPřednostaVánoční skřítekĎáblíci13 MoonsPolibkem to začínáNever AgainSlez ze stromuPigeonholedKasařiStřela


Aktualizace osobnostního profilu Peter Dinklage: 30.10. 2023 20:56