Helena Friedrichová (1955 - 2002)


Jejím otcem byl scenárista, režisér a ředitel Hudebního divadla v Nuslích Miroslav Kratochvíl, matka Ilona Hermachová byla tanečnicí. Měla bratra Petra Kratochvíla, známého podnikatele a producenta. Již ve dvanácti letech se stala studentkou pražské konzervatoře a hned po absolutoriu nastoupila angažmá v Městských divadlech pražských.

Jejím partnerem byl například Vlastimil Zavřel. Po rozchodu s ním byla dvakrát vdaná, s prvním manželem má dceru Janu, s druhým manželem, rovněž hercem a dabérem, Pavlem Šromem má dceru Annu.

Po smrti otce v roce 1999 se její zdravotní problémy dále zhoršovaly a po smrti matky v roce 2002 už toho bylo příliš. Ještě se zúčastnila svatby svého bratra, která díky dlouho předem domluveným termínům proběhla jen tři dny po smrti jejich společné matky, ale takový nápor už její srdce bohužel nevydrželo. Zemřela náhle na srdeční selhání dva dny poté ve věku pouhých 46 let.


19.6.1955
Praha, Československo
4.2.2002
Praha, Praha, Hlavní město Praha, Česko
Helena Friedrichová csfd

SmůlaŠťastlivec SullaSilnější než jáMotaniceArabeskyTřináctý předsedaZáhada zamčeného pokojeA co dál, Silvestře?BráškaO spící princezně, šípkových růžích a uražené víleRozčarovaníProč se vraždí starší dámyLišaj smrtihlavZačátkem září se dalo do deštěMamzelle NitoucheVykřičník za KateřinuČtyři zlaté prýmkyRinaldinoKrejzoviPomalé šípyMalé dějiny jedné rodinySmutek sluší ElektřeKrvavá svatbaSen noci svatojanskéPan HamilkarBakalářiVelikonoce Kamila MorávkaZáří 38ČinčinChvíle pro písničku


Aktualizace osobnostního profilu Helena Friedrichová: 7.4. 2024 16:09