Shamim Sarif 54 let


Režisérka a spisovatelka autorka mnohá krátkých povídek. Napsala scénář k mnoha dětským televizním seriálům a natočila také pár hudebních videoklipů. Věnuje se převážně lesbické tematice. V roce 2008 získala ocenění Afterellen.com 2008 VISIBLITY AWARD - mezinárodní lesbická/bi žena roku. Studovala režiji v Raindance v Londýně.

Nedávno byl vydán její další román - I can´t think streight. Tento třetí román se těší stejné popularitě jako její prvotina. Román pojednává o vztahu dvou žen z naprosto odlišných kultur - židovské a arabské a naprostého tabu v podobě jiné sexuality než je heterosexualita. Nedavno byl uveden v severoamerických kinecha teď míří na festivaly do Evropy.

Shamim prokázala své režijní schopnosti a točila rovnou dva filmy najednou. Předlohou jí byly její romány. V obou filmech ztvárňují hlavní role stejné velmi atraktivní herečky Lisa Ray, Sheetal Sheth. Oba také šly během krátké chvíle do kin. Žije v Londýně, kde se věnuje dál režisérské činnosti. Je vdaná a má dvě děti.


24.9.1969
England, Velká Británie
Shamim Sarif csfd

PolarizedDům v plamenechDespite the Falling SnowI Can't Think StraightThe World UnseenTYSkymed


Aktualizace osobnostního profilu Shamim Sarif: 4.11. 2023 15:15