Shannon Lee 55 let


Shannon Emery Lee, čínsky 李香凝 (narozena 19.dubna 1969 v Los Angeles, USA) je americká herečka a producentka. Je dcerou hvězdné legendy bojového umění Bruce Lee a Lindy Lee Cadwel, vnučka kantonské operní pěvkyně Hoi-Chuen Lee a mladší sestrou Brandona Lee.

Shannon si zahrála cameo v otcově biografickém snímku Dragon: The Bruce Lee Story v roce 1993. Objevila se ve filmu Cage II (1994) po boku Reba Browna, dále ve snímku High Voltage (1997). V roce 1998 natočila svůj první akční film z Hong-Kongské produkce And Now You're Dead, který režíroval Corey Yuen a kde si zahrála spolu s Michaelem Wongem a Anitou Yuen. Dále si zahrála v televizní epizodě seriálu Martial Law spolu se Sammo Hung Kam-Bo v roce 1998 a také se objevila v televizním sci-fi filmu Epoch. Mohli jsme ji vidět i ve filmu Blade s Wesley Snipesem nebo v roli Fiony ve filmu Lessons for an Assassin (2003) Shannon si zkusila i moderování sportovní televizního seriálu WMAC Masters.

Mimoto je v současné době prezidentkou nadace Bruce Lee. V roce 2003 navíc nazpívala se skupinou Medicine´s album The Mechanical Forces of Love. Dále nazpívala cover I´m in the Mood for Love pro film China Strike Force (2000), kde hrál Aaron Kwok a Leehom Wang. Je také výkonnou producentkou dokumentárního seriálu Legend of Bruce Lee z roku 2009, který mapuje život jejího otce. Kromě toho je také výkonnou producentkou dokumentárního filmu Jak Bruce Lee změnil svět (2009)


19.4.1969
Los Angeles County, California, USA
Shannon Lee csfd

Lessons for an AssassinMeine Schwester, Das BiestTaurusBladeHun shen shi danHra s ďáblemKlec rychlé smrtiDračí život Bruce LeeMartial Law - Stav ohroženíWMAC MastersModré zlato - příběh džínůJá, Bruce LeeBruce Lee: The Immortal DragonFamous FamiliesPath of the Dragon, TheDrakova kletbaLi xiao long di sheng yu si


Aktualizace osobnostního profilu Shannon Lee: 27.2. 2024 07:34