Kimberly Guerrero


Tato herečka je členkou Colvillské konfederace kmenů ze státu Washington (USA) a také je příslušnicí několika indiánských kmenů - Sališů Kootenai a Čerokíů. V krvi jí koluje kromě té indiánské i krev britských, irských a skotských předků. Vzdělání se jí dostalo na kalifornské univerzitě v Los Angeles (UCLA), kterou dokončila s titulem bakalář umění.

V roce 2000 si Kim zahrála v americkém rodinném dramatu podle skutečného příběhu mladé ženy POKREVNÍ SESTRY (The Lost Child). Ve stejném roce se mihla i v jedné epizodě seriálu WALKER TEXAS RANGER a o rok později i v dalším populárním americkém seriálu ČARODĚJKY (Charmed). Následoval dobrodružný snímek Steva Barrona STRÁŽCE SNŮ (Dreamkeeper) z roku 2003, kde bylo kromě Kim k vidění bezpočet dalších známých "native" herců, jako jsou Nathaniel Arcand, Tantoo Cardinal, Gary Farmer a mnoho jiných. Režisér se později mohl radovat z cen Emmy a American Indian Movie Award.

Rok 2004 byl pro tvůrčí činnost Kimberly opravdu nabitý. Zahrála si celkem ve čtyřech televizních a filmových produkcích, z nichž si můžeme připomenout akční dramaticko-dobrodružný snímek s prvky westernu OHNIVÝ OCEÁN (Hidalgo) a seriál SOPRÁNOVI (The Sopranos). Nedávno dokončila projekt z prostředí indiánského kasína "Patriotville", který by měl mít premiéru v roce 2008.

Kimberly Norris - Guerrero však není jen televizní a filmovou herečkou, ale též divadelní. Hostuje na několika divadelních scénách a vytvořila bezpočet rolí a na různých filmových festivalech už obdržela celkem 5 cen. Stále se vzdělává a učí, dochází v Hollywoodu na školení v oboru studia scény/improvizace. Kromě herectví si vyzkoušela práci editorky, scénáristky, režisérky a producentky.

Kimberly Guerrero csfd

Příběh z MontanyTvrdá ránaGloria na cestěThe Dark DivideStíny vlkůDogman 2: The Wrath of the LitterThe Jingle DressThe Cherokee Word for WaterDogmanRisk je ziskFrozen StupidFarmaOhnivý oceánStrážce snůEscanaba in da MoonlightPokrevní sestryNaturally NativeZátarasRavenhawkNoční jezdec 2010GeronimoSyn jitřní hvězdyReservation DogsTrosečniceSběratelé kostíDrsný šerifChirurgovéRodina SopránůČarodějkyShow Jerryho SeinfeldaWalker, Texas RangerZapadákovAs the World TurnsRed Carpet Report


Aktualizace osobnostního profilu Kimberly Guerrero: 30.10. 2023 19:59