Jean Sarrus 78 let


Jean Sarrus, herec, režisér a francouzský hudebník, se narodil 11. května 1945 v Paříži ve Francii. V první řadě se stal baskytaristou legendární kapely Les Charlots. Spolu s Gérardem Rinaldi, se podílel na vydání biografie kapely. Spolu s ostatními členy kapely, se zúčastnil několika natáčení, dnes již opomenutých filmů. Poprvé se před filmovou kamerou objevil v TV seriálu Jeana Beckera, LES SAINTES CHÉRIES. Dalším, u nás méně známým, filmem se stala francouzská komedie LA GRANDE JAVA (1970) od režiséra Philippa Claira. Poté se už více známé komedie, s hudební kapelou Les Charlots v hlavních rolích, jen hrnuly.

Jako skladatel složil titulní písně k filmům BAŽANTI JEDOU DO ŠPANĚLSKA, POLIBKY Z HONGKONGU a  NÁVRAT BAŽANTŮ v roce 1992. V legendární hudební skupině Les Charlots, setrval Jean Sarrus od roku 1966-201. Dnes, po smrti Gérarda Rinaldi, Jean Sarrus oživuje některé staré písně kapely na různých slavnostech. O osudu oné zmiňované kapely si můžeme přečíst v knize Les Charlots 120 ans de conneries (r.v.1984), 100 % Charlots (r.v.2004) a o samotném Jeanu Sarrusovi v knize Jean Sarrus, Définitivement CHARLOTS, éditions Grrr... (r.v.2012).


11.5.1945
Jean Sarrus csfd

This Could Be the Last TimeUn grand cri d'amourLe Retour des charlotsNebezpečné známostiNávrat bažantůBažanti kontra DraculaLes Charlots en délireBažanti a cizinecká legieCo je moc, to je mocPolibky z HongkonguBažanti jdou do bojeČtyři sluhové a kardinálČtyři sluhové a čtyři mušketýřiNevím nic, ale řeknu všechnoVelký bazarBažanti jedou do ŠpanělskaBlázni ze stadiónuBlázniví bažantiLa Grande JavaTop à...Les Charlots intimeLes Rendez-vous du dimanche


Aktualizace osobnostního profilu Jean Sarrus: 4.4. 2024 17:42