Michał Sieczkowski 46 let


Michał Sieczkowski je polský divadelní a filmový herec a režisér. Roku 2001 dokončil studia na Warszawska akademia teatralna a začal se velmi aktivně účastnit divadelního a kinematografického dění nejen v Polsku. Navštěvoval mimo jiné i jako stážista pražskou DAMU, kde se dostal do intenzivnější spolupráce s českými tvůrci. Mezi lety 2003 a 2012 působil v mnoha polských divadlech, nejvíce času strávil ve Varšavském Teatr Polonia, a od roku 2013 žije v Praze.

V Polsku i Česku byl aktivním seriálovým hercem. V seriálu České televize O ztracené lásce se v roce 2002 stal protagonistou Percivala. Významné jsou jeho role v českých snímcích Colette z roku 2013 (kde ztvárnil židovského chlapce určeného k likvidaci v koncentračním táboře Davida) a Hany z roku 2014 (kde ztvárnil zasněného dramatika Egona).

V roce 2009 u něj došlo k veřejnému coming-outu, kdy uvedl, že je gay. V tradičně založeném Polsku i ve své vlastní rodině se ale nedočkal velkého pochopení své sexuální orientace, spekuluje se proto o důvodech jeho emigrace.


26.4.1978
Łódź, Województwo łódzkie, Polsko
Michał Sieczkowski csfd

HanyColetteJánošík - Pravdivá historieMenší zloNadějeStaré báje vikingůChopin: Touha po lásceDodatekPomstaPramen životaŽivot jako smrtelná choroba přenášená pohlavní cestouSvět v plamenechDáma a KrálMordpartaKriminálka AndělPlebaniaDwie strony medaluEkipaFałszerze. Powrót SforyGlinaReginaKochaj mnie, kochaj!Magda M.OficerowieO ztracené lásce


Aktualizace osobnostního profilu Michał Sieczkowski: 6.11. 2023 00:55