Jack O'Connell 33 let


Rodák z Derby, v Anglii, známý především díky třetí a čtvrté sérii britského seriálu o mladých, nejen pro mladé, SKINS, se před kamerou objevil poprvé v květnu 2005, když ztvárnil postavu Connora Yatese v epizodě "Like Father, Like Son" seriálu DOKTOŘI. Fanoušci by si tak, po letmém pročtení filmografií hereckého osazenstva SKINS, mohli myslet, že si v seriálu zahrál po boku svých dlouhodobých hereckých kolegyň, Kathryn a Megan Prescottových, ale pravdou je, že děvčata se v tomtéž seriálu objevila až o celé tři roky později.

V roce 2006 si Jack odbyl svůj filmový debut rolí Pukeyho Nichollse, mladíka dospívajícího v rasismem zasažené Anglii 80. let, ve snímku THIS IS ENGLAND. Poté následovaly miniaturní role v několika dalších, v Čechách nepříliš známých britských seriálech (WATERLOO ROAD, HOLBY CITY, WIRE IN THE BLOOD), ale hned jeho druhý film, v roce 2008 natočené JEZERO SMRTI, mu poskytl průlomovou roli mladistvého delikventa Bretta, jenž společně s partou sobě podobných výrostků terorizuje v odlehlém lese nevinný manželský pár. Touto rolí se výrazně zapsal do paměti mnoha diváků, ačkoli se dá stěží říci, že by si ho lidé pamatovali vzhledem k roli v dobrém slova smyslu, výkon podal každopádně přesvědčivý.

V roce 2009 se jeho kariéra rozjela na plné obrátky a to hned díky dvěma projektům. Tím prvním byl jeho třetí celovečerní snímek, HARRY BROWN, v němž si po boku hvězdného Michaela Cainea zahrál nevelkou, ale pro děj podstatnou roli gangstera Markyho. Tím druhým, a doposud jedním zdaleka nejvýznamnějších projektů jeho kariéry, byl již zmiňovaný seriál SKINS, pojednávající o problémech moderních teenagerů, v jehož druhé generaci (natočené v letech 2009/2010) se Jack zhostil role výrazného floutka, Jamese Cooka, který, i přes své se zákonem hraničící chování, skrývá srdce dobráka, stavějícího se v těžkých chvílích za své kamarády. Postavou Jamese Cooka nahradil významností své role v první generaci vůdčího Tonyho Stonema, zvárněného Nicholasem Houltem, a stejně jako on si v řadách diváků seriálu získal pro své činy obrovské množství příznivců i odpůrců, kteří, ať už se řadí na kteroukoli z těchto stran, mu však jen stěží odpářou jeho osobitý herecký styl a přirozený talent.

Rok 2011 nastartoval pátou sérii SKINS a tak se hrdinové druhé generace museli, včetně Jacka, s diváky rozloučit, jelikož, jak je zvykem, po dvou sériích se herecké obsazení seriálu od nuly mění a diváci si zvykají na zcela nové postavy a příběhy. Přesto je možné, že jsme se s postavou Jamese Cooka nesetkali na obrazovkách naposledy, jelikož se v určitých kruzích stále špitá o možnosti natočení celovečerní verze populárního seriálu, pracovně nazvané SKINS: THE MOVIE, která by měla rozvést, co se s některými hrdiny oblíbených skins generací událo poté, co se s námi rozloučili na obrazovkách britské televizní stanice E4.


1.8.1990
Derby, hrabství Derbyshire, England, Velká Británie
Jack O'Connell csfd

FerrariLove Is a GunMilenec lady ChatterleyovéMalá rybkaSebergV džungliZkouška ohněmSmrtihlavTulipánová horečkaHra peněz300: Vzestup říše71NezlomnýHvězda krimináluKšeft na jeden denPrivate PeacefulTower BlockUnitedWeekenderDiveHarry BrownJezero smrtiTaková je AngliePluk mizerůSeverní vodyCo děláme v temnotáchGodlessSkinsThis Is England '88UprchlíkProfil vrahaDoctorsHolby CityPoldovéWormwood


Aktualizace osobnostního profilu Jack O'Connell: 3.11. 2023 19:11