Adam Beach 51 let


Adam Ruebin Beach se narodil 11. listopadu 1972 v provincii Manitoba ve střední Kanadě. Vyrůstal se svými dvěma bratry v indiánské rezevaci Dog Creek. Když mu bylo osm let, byla jeho matka, která byla v té době v osmém měsíci těhotenství, zabita opilým řidičem. Brzy po této automobilové nehodě zemřel i jeho otec. Adam se svými bratry odešel do Winnipegu, kde žil u své tety a strýce.

Po svých rolích ve filmech DANCE ME OUTSIDE a SMOKE SIGNALS, se mu dostalo mezinárodní pozornosti, přesto si dal čas, než přijal roli v hollywoodské produkci. Vzal malou roli ve snímku MYSTERY, ALASKA z roku 1999 a v roce 2001 ve filmu JOE DIRT, kde hrál roli indiána jménem Kicking Wing, který prodával ohňostroje. V roce 2002 dostal hlavní roli ve filmu WINDTALKERS (Kód Navajo). Při přípravě na tuto roli strávil Adam Beach 6 měsíců učením se jazyka Navajo.

V roce 2007 byl jednou z hlavních postav ve filmové adaptaci slavného historického románu Dee Browna BURY MY HEART AT WOUNDED KNEE (Mé srdce pohřběte u Wounded Knee), ve kterém Beach ztvárnil postavu Ohiyesy, který přijal bělošské jméno Charles Eastman. Charles Eastman vystudoval medicínu a stal se advokátem a lékařem u svého lidu kmene Siux, a který postupně pochopil tragický vztah jeho lidu k bílým američanům během těžké doby, která vyústila v masakr u Wounded Knee.

Adam Beach má se svou první ženou Meredith Porter dva syny, Noah a Luke. Po rozvodu se svou druhou ženou, Tarou Mason, žije s přítelkyní Summer a v říjnu 2008 se jim narodila dcera.


11.11.1972
Ashern, Manitoba, Kanada
Adam Beach csfd

ExileHey, Viktor!Labutí píseňSíla psaTerra InfirmaThe UnhealerInto the AmericasMonkey BeachNoví mutantiPercy versus GoliášJuanitaNepřáteléJuliana & the Medicine FishSebevražedný oddílDiabloGrizzly zabijákMuži v ringuThe Road to TophetCrookLedová hrozbaPath of SoulsSeptember Runs RedA Warrior's HeartKovbojové a vetřelciAgent bez jménaDonkeyThe StepsonOlder Than AmericaTurok: Son of StoneLunaMé srdce pohřběte u Wounded KneeAž do dnaVlajky našich otcůJohnny TootallČtyři bratřiA Thief of TimeSawtoothCowboys and Indians: The J.J. Harper StoryCoyote WaitsPosersVelká prázdnotaKód NavajoNow & ForeverSkinwalkersThe Art of WooŠpinavej JoeHarryho případThe Last StopLittle Boy BluesMystery, AljaškaKouřové signálySong of HiawathaOsudné létoBoy Called Hate, AMy Indian SummerDance Me OutsidePoslední velký bojovníkCadillac GirlsSpirit Rider


Aktualizace osobnostního profilu Adam Beach: 30.10. 2023 20:56