Sven Nordin 67 let


Sven Audun Nordin je norský herec, jehož známe z hlavní role vrchního policejního inspektora Williama Wistinga z koprodukčního krimiseriálu Wisting.

V roce 2000 mu bylo vyplaceno za sérii reklam pro norský potravinový řetězec Kiwi nevídaných 500 000 norských korun, což bylo v té době asi 60 000 amerických dolarů. V roce 2001 si zahrál retardovaného pacienta Kjella Bjarneho v jedné z nejúspěšnejších norských komedií Elling, kterou vidělo v kinech jen v Norsku přes 800 000 diváků a film se stal také nejúspěšnějším norským filmem, jaký byl kdy uveden v Dánsku a Švédsku. V roce 2002 byl snímek nominován na Oscara v kategorii Nejlepší cizojazyčný film.

Za roli ve filmu Synové Norska, kde si zahrál hippiesáckého otce Magnuse, získal cenu za nejlepšího herce na filmovém festivalu v estonském Tallinu. V dalších z hlavních rolí ho můžeme vidět v politickém seriálu Blå ögon, kde si zahrál ministra spravedlnosti Gunnara Elvestada, a také v krimiseriálu Stanice Valkyrien, kde představuje hlavní roli chirurga Ravna Eikangera a je přirovnáván svým dějem k americkému seriálu Perníkový táta.

Sven je také norský dabér populárních animovaných filmů, např. Buzze z Toy Story, Diega z filmu Doba ledová, Corneliuse z filmu Robinsonovi a Louise z filmu Princezna a žabák.


6.2.1957
Oslo, Oslo, Norsko
Sven Nordin csfd

GulltransportenŠlápni na to!Vážná hraŠlápni na to 2GentlemenŠlápni na toDetektiv DownCall GirlDva životyNejmilejší nepřítelSynové NorskaBeze studuDeadline TorpMiluj mě zítraNepřítel liduPojďme si hrátDinaHafiðShackletonUtopie - Nejvíc lidí žije v ČíněEllingEvino svědectvíSuflérkaTusenårsfestenPaktenFor dagene er ondeSmykketyvenElsk meg bort fra min bristende barndomAlbertineOver grensenPå stigende kursSoldatene synger ikke lengerFamiljen AnderssonSobí mafieWistingAutíčkáři z předměstíFarfarStanice ValkyrienGentlemen & Gangsters


Aktualizace osobnostního profilu Sven Nordin: 19.11. 2023 13:41