Antonín Kala 52 let


Antonín Kala je český herec. Matka je úřednice, otec pracuje jako zámečník. Sestra Mirka studuje střední ekonomickou školu. Od 3. třídy základní školy chodil do amatérského divadelního souboru Pírko a průprava, kterou tam získal, usnadnila první krůčky před kamerou i na jevišti. Herectví se mu zalíbilo, a tak si jej zvolil jako budoucí profesi.

V divadle stál poprvé na jevišti v Janáčkově divadle, jako jeden z konferenciérů pořadů pro děti, který byl věnován 35. výročí založení Pionýrské organizace. Opravdovou divadelní roli ale dostal až v divadle Bratří Mrštíků, ve hře „Zákon věčnosti“, kterou nastudoval Rudolf Tesáček. Toto představení bylo mezníkem v jeho životě. Bylo první, ale vlastně i na dlouhou dobu poslední, protože se v něm dočasně loučil s brněnským divadlem a odešel do Prahy.


13.3.1972
Brno, Československo
Antonín Kala csfd

Muž, který stál v cestěIntimityTrpká chuť slávyKonec Černého supaPatriot životaPoslední návratV zámku a podzámčíPřípady 1. odděleníHelenaČetnické humoreskyMedvědi nic nevědíLétající ČestmírSlovácko sa nesúdíOsudy hvězdKdyby tisíc klarinetůHody, hody, doprovodyZtracené hodinkyTomáš a hvězdičkaBakalářiVašíček a lesní mužiCafé X


Aktualizace osobnostního profilu Antonín Kala: 4.11. 2023 04:42