Monika Maláčová 65 let


Herečka Monika Maláčová je od mládí spjata s různými scénami v Brně, kde se časem vyprofilovala ve významnou osobnost, ve filmu se sice prakticky nevyskytuje, často ale účinkuje v brněnské televizi. Od dětství se věnovala tanci a navštěvovala baletní školu v brněnském Státním divadle, s herectvím se poprvé setkala v rámci dramatického kroužku na Lidové škole umění. Po základní škole studovala herectví na dramatickém oddělení brněnské Státní konzervatoře, již za studií vystupovala v Divadle Na Provázku, jehož režisér Zdeněk Pospíšil ji ostatně pro jeviště objevil již předtím. V Divadle Na provázku prokázala své schopnosti ve velkých rolích v inscenacích Markéta Lazarová a Pohádka máje, hrála také v dnes již legendárním představení Balada pro banditu.

V letech 1996-2007 byla Monika Maláčová členkou souboru Městského divadla v Brně, kde zazářila především titulní rolí v Ibsenově hře Hedda Gablerová (1996), pěvecké schopnosti pak prokázala v muzikálech (Radúz a Mahulena, Babylon, Amadeus). Mezitím znovu dostávala prostor v brněnské televizi, hlavní roli krásné Angely hrála v detektivce DÁMA A SMRT (1993), hrála také v komedii ANATOL (1995) s Markem Vašutem, po jehož boku se objevila i v seriálu DETEKTIV MARTIN TOMSA (1995). Další hlavní role jí připadla v televizním dramatu O BLÁZNECH JEN DOBRÉ (1991), jako čarodějnice se objevila v POHÁDCE O FAUSTOVI (1995). Vystupovala také v zábavných pořadech, například v legendární MANÉŽI BOLKA POLÍVKY, kde zparodovala svou vlastní roli Královny noci v Amadeovi.

Od roku 2007 je Monika Maláčová členkou činohry Národního divadla v Brně, kde krátce poté zaujala ve hře Náměstíčko – MS Italia 90 (2008), zajímavý výkon v roli služky podala v inscenaci Tajemství pralesa aneb 800 mil po Amazonce (2007, 2011). Vedlejší role hraje v klasice (Lakomec, 2009; Oldřich a Božena, 2010; Cyrano z Bergeracu, 2011) i v moderním repertoáru, zatím naposledy ji diváci mohou vidět jako královnu Markétu v Shakespearově dramatu Richard III. (2012) nebo Montekovou ve hře Romeo a Julie (2012), opět ze Shakespearovy tvorby. Některá představení z brněnského Národního divadla byla zaznamenána i televizní kamerou (GAZDINA ROBA, 2009). Před filmovou kamerou se objevila jen jedinkrát s dalšími českými herci v americkém hororu HOSTEL II (2007), příležitostně znovu hraje také v brněnské televizní produkci.


9.4.1959
Brno, Československo
Monika Maláčová csfd

Můj strýček ArchimedesDům U Zlatého úsvituCesta do Vídně a zpátkyHostel IIBoží pole  s. r. o.To horké léto v MarienbaduVražda kočky domácíPohádka o FaustoviAnatolKurýrPřípad AuffenbergDáma a smrtO bláznech jen dobréSilvestr 1886Zjasnělá nocVrahVíc než případZelený ptáčekDlouhý čas loučeníDlouhý měsícHlava MedúzyModrý kódLabyrintGympl s (r)učením omezenýmUliceDetektiv Martin TomsaBlessed Is the Match: The Life and Death of Hannah SeneshJe třeba zabít SekalaKrál Richard III.Gazdina robaTajemství zlatého drakaBakalářiPísničky z Manéže Bolka PolívkyNádherná léta na ProvázkuManéž Bolka PolívkyPísničky Divadla na ProvázkuZpívání při vínečku


Aktualizace osobnostního profilu Monika Maláčová: 5.11. 2023 17:54