Kristýna Hrušínská 39 let


Kristýna Hrušínská se narodila 5.3.1985 v Praze. Vystudovala střední odbornou školu cestovního ruchu se zaměřením na průvodcovství. Touha po hraní ji ale ani po maturitě neopustila a tak se rozhodla že zkusí přijímací zkoušky na DAMU. Uspěla a dostala se tak do ročníku k Janu Bornovi a Ivanu Rajmontovi. Během studia ztvárnila role jako Kočka a Liška v Těsnohlídkově Lišce Bystroušce, Beatrice v Goldoniho Sluhovi dvou pánů, variace na Vladimíra a Estragona ve hře Čekání (r. Ondřej Pavelka), Irinu v Čechovových Třech sestrách, Sašu v Čechovově Ivanovovi, jeptišku ve hře Tleskač (r. Jakub Vašíček) nebo Violu v Shakespearově Večeru tříkrálovém (r. Ondřej Pavelka).

V posledních letech působí především v rodinném Divadle Na Jezerce jejího otce Jana Hrušínského, kde na sebe výrazněji upozornila především v inscenacích Pánský klub, Mašíni, Naprostí cizinci a Už je tady zas. Do širšího povědomí se dostala díky roli Vandy v nekonečném seriálu Ulice, kde hraje po boku své opravdové matky Miluše Šplechtové a hlavní rolí terapeutky Lindy ve filmu Pánský klub, který je adaptací již zmíněné divadelní hry jejího manžela, režiséra a scenáristy Matěje Balcara. Se svým mužem má syna Vojtěcha (nar. 2017).


5.3.1985
Praha, Československo
Kristýna Hrušínská csfd

Pánský klubVánoční KameňákSetkání v Praze, s vraždouHodina klavíruSestřičky Modrý kódSpecialistéPolicie ModravaModrý kódRodinné vztahyStopy životaVšechny moje láskyDoktoři z PočátkůPionýři hororuVyprávějNemocnice na kraji města - nové osudyUlicePojišťovna štěstí13. komnataTajemství Rudolfa HrušínskéhoHoteliérSluha jako fenoménMašíniPánský klubJeppe z vrškuSluha dvou pánůKam s ním?Hodinový manželPodoba láskyPodivný flámMáme rádi ČeskoShow Jana KrauseVšechnopárty


Aktualizace osobnostního profilu Kristýna Hrušínská: 30.10. 2023 17:12