Alena Štréblová 57 let


Herečka Alena Štréblová se narodila 27. dubna 1966 v Praze. Herectví mají v rodině, úspěšným hercem je také bratr Jiří. Vystudovala DAMU, katedru alternativního divadla - loutkářství, absolvovala v roce 1991. Začínala v amatérském divadle A-studio Rubín pod vedením Ondřeje Pavelky. Později hostovala v Divadle Na Zábradlí, Studiu Ypsilon, Národním divadle, spolupracovala s divadlem Sklep.

Zpočátku, jak sama přiznává, měla z filmování strach, což časem překonala. Lze ji vidět v televizní inscenaci PROCES S VRAHY MARTYNOVÉ (1988), ve filmech KRVAVÝ ROMÁN (1993), CESTA Z MĚSTA (2000). Její doménou jsou hlavně seriály, hrála v hororovém seriálu DRACULŮV ŠVAGR (1996), v nekonečném seriálu TV Nova ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ (2005) nebo v seriálu OŠKLIVKA KATKA (2008). Na roli sekretářky Táni hned tak nezapomene. Podle jejích slov: "Byl poslední natáčecí den a všichni měli pohřební náladu. Když měl někdo poslední natáčecí obraz, tak jsme na konci tleskali na rozloučenou. Došlo i na pláč." Další zajímavou i náročnou zkušeností byla postava Lesky ve slovenském seriálu ODSÚDENÉ (2009) nebo role Lony v ruském historickém filmu ABEL (2009). K zatím posledním aktivitám patří malá role v rodinném seriálu ŽIVOT JE PLES (2012) z prostředí domova seniorů.

Pokud Aleně přes značnou zaneprázdněnost vyjde chvilka, vyplní ji chalupa, les, rybníky, kolo, houby, maliny, pes, kamarádi, děti, přítel, oheň, četba, hudba. Má dvě děti, dospělou dceru Deboru a mladšího syna Tadeáše. Dcera už začíná jít po stopách maminky, vyzkoušela si malou roli v Ordinaci. Alena se velmi ráda směje, a když točí před kamerou, tak obvzlášť. Jak sama řekla, maskérky si ji hlídají, aby se nesmála, protože při smíchu slzí a potom tráví další půlhodinu v šatně. V současné době je v angažmá Středočeského divadla Kladno.


27.4.1966
Praha, Československo
Alena Štréblová csfd

Případ s koncemIdiotJedině TerezaOčitý svědekPoslouchejZločin v PolnéDavidPadesátkaKuličkyNa vlky železaMazaný FilipCesta z městaVenušin vrchKrvavý románFranz a FeliceProces s vrahy MartynovéProč?Anatomie životaDvojka na zabitíOchránceDáma a KrálOhnivý kuřeSpecialistéGéniusMordpartaPoldaPolicie ModravaDrazí sousedéVraždy v kruhuNevinné lžiPřípady 1. odděleníNejlepší trapasyVyprávějŽivot je ples


Aktualizace osobnostního profilu Alena Štréblová: 31.10. 2023 22:10